©MN Press
©MN Press

Orlići pobedom otvorili EP: Makević za dva minuta slomio Ukrajince, Jovanović sačuvao pobedu

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 19:03

Kadeti minimalcem (1:0) počeli takmičenje na Kipru

Minimalnom pobedom režiranom za dva minuta kadetska reprezentacija Srbije je otvorila Evropsko prvenstvo na Kipru i tako nastavila uspešni put.

Ranim golom ceo plen izabranicima Jovana Damjanovića doneo je Dušan Makević, dok je jednako važnu ulogu imao golman Vukašin Jovanović koji je uspeo da intervencijama ispravi brojne greške saigrača i tako sačuva trijumf.

Izabrane vesti

Generacija Orlića rođenih 2007. godine opravdala je na dosadašnjem putu epitet jedne od najtalentovanijih klasa u Fudbalskom savezu Srbije, a niz dobrih rezultata nastavila je na premijeri u Larnaki.

Protiv najtežeg rivala u Grupi A, Orlići su posao završili u dva minuta fenomenalnim udarcem Makevića sa oko 20 metara. Vezista Partizana iz prve je poslao u mrežu loptu koju mu je odložio Stefan Mladenović i tako režirao veliki korak ka četvrtfinalu u koje će se plasirati po dve najbolje selekcije iz svake grupe.

Uprkos orličnom ulasku u susret, naši biseri su u nastavku utakmice imali podređenu ulogu, međutim pretnje rivala mahom kreirane posle grešaka poslednje linije Srbije nisu došle na naplatu usled odličnih intervencija golmana Vukašina Jovanovića.

Perspektivni čuvar mreže uspeo je da sačuva tri boda, te je Srbija desetkovana nagovestila da ima potencijal da na trećem evropskom prvenstvu u nizu prođe grupnu fazu.

Brojni faktori uticali su da Orlići promešanih karata izađu na megdan glavnom konkurentu u borbi za plasman u četvrtfinale. Srbija je put Кipra krenula bez povređenog beka Adema Avdića, nedostajao je selektoru Damjanoviću između ostalih и jedan od lidera generacije Andrija Maksimović koji je poput Đorđa Rankovića i Uroša Đorđevića bio van konkurencije usled suspenzije, dok je probleme produbila povreda Stefana Mladenovića u drugom poluvremenu.

Uprkos nizu problema Srbija je pobedom ušla u predvorje četvrtfinala, te joj nedostaje korak da izjednači rezultat prethodne generacije kadeta, dok je dokazala da će opravvdano sanjati i polufinale koje je (uz treće mesto) predstavljalo krajnji domet selekcije Radovana Krivokapića na pretposlednjem Evropskom prvenstvu.

Priliku da overe mesto među osam najboljih Orlići će imati za tri dana protiv Kipra, dok ih poslednji izazov u grupnoj fazi očekuje protiv Češke.

PRVENSTVO EVROPE ZA KADETE

GRUPA A

Srbija - Ukrajina 1:0 (1:0)

/Makević 2/

Kipar - Češka 0:5 (0:3)

/Kolarik 26, Naskos 28p, Nečvatal 40, Penksa 81, Kvaček 90+3/



tagovi

kadetska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara