Luka Lijeskić (©Radnički Kragujevac)
Luka Lijeskić (©Radnički Kragujevac)

Orlić sleteo u Dudićevo jato: Luka Lijeskić prvo pojačanje Radničkog

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 11:51

Mladi čuvar mreže na „Čika Daču“ stiže nakon jednogodišnje epizode u belgijskom Gentu

Kragujevac se poslednjih godina pokazao kao dosta dobra sredina za razvoj i afirmaciju mladih i talentovanih golmana. Ne tako davno se iz prestonice Šumadije u inostranstvo otisnuo Ognjen Lukić, a njegovim stopama bi vrlo lako mogao da pođe i trenutno prvi čuvar mreže Crvenih Stojan Leković, za koga postoji interesovanje brojnih evropskih klubova. Ovu nisku bisera među stativama pokušaće da nastavi omladinski reprezentativac Srbije Luka Lijeskić, kome je pripala čast da otvori prelazni rok na „Čika Dači“.

Golman rođen 2005. godine fudbalski je prohodao u beogradskom Brodarcu, a prvi put je u žižu javnosti dospeo pre dve godine, kada je proglašen za najboljeg čuvara mreže Evropskog prvenstva za igrače do 17 godine na kojem je naša selekcija eliminisana u polufinalu od Holandije posle penala. Dobre partije na ovom takmičenju obezbedile su mu transfer u belgijski Gent, gde nije dobio pravu priliku. Za godinu dana, koliko je proveo u redovima belgijskog velikana, upisao je samo jedan nastup za mladi tim Genta, što je bio signal da potraži novu sredinu gde će moći da demonstrira svoje golmanske kvalitete.

Izabrane vesti

Tada se javio Radnički, koji je očigledno želeo opciju više među stativama, naročito ako se ima u vidu da je pomenuti Leković sve bliži selidbi u inostranstvo.

„Bio sam u potrazi za novim klubom, odnosno sredinom u kojoj bih dobio priliku da branim i da se dalje razvijam. Smatram da je dolazak u Radnički najbolji mogući potez za moju dalju karijeru. Tu sam da pomognem ekipi i pružim svoj doprinos u predstojećoj sezoni“, poručio je mladi čuvar mreže nakon što je stavio potpis na trogodišnji ugovor sa kragujevačkim klubom.

Lijeskić je ujedno i prva zvanična letnja akvizija kluba sa „Čika Dače“, koji polako počinje da slaže tim za premijernu sezonu u Evropi. Kragujevački superligaš bi u narednih dan-dva trebao da obelodani dolazak bar još dva nova igrača. Radi se o Vukašinu Bulatoviću, doskorašnjem levom beku Metalca, koga je trener Dudić već pomenuo na konferenciji za medije uoči prve prozivke, i bosansko-hercegovačkom internacionalcu Samiru Zeljkoviću, koji je prema pisanju medija iz BiH okončao epizodu u Sarajevu i pridružiće se četi trenera Feđe Dudića, sa kojim je prethodno sarađivao u Veležu iz Mostara. Takođe, crveni dres trebao da uskoro da zaduži i talentovani krilni napadač Bogdan Mirčetić, koji bi u Radnički stigao na pozajmicu iz Partizana.
tagovi

Letnji prelazni rok 2024Luka LijeskićRadnički KragujevacGent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara