(©Reuters)
(©Reuters)

Orijundi recept u Bergamu! Retegi žario i palio, Viola ni lasom nije mogla da uhvati Lukmana

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.09.24. | 16:54

Četvrta utakmica i četvrti gol Argentinca u Seriji A, definitivno je Atalanta pogodila prilikom izbora napadača…

Podugačak je spisak Argentinaca koji su obukli italijanski dres – svi oni nose nadimak Orijundi – poslednji u nizu je Mateo Retegi. Prošlog leta je došao na Čizmu, žario je i palio u Đenovi i nastavio u – Atalanti!

Orijundi recept radi i u Bergamu! Mateo Retegi je taj, definitivno je Atalanta pogodila prilikom izbora napadača. Namirisao je stari lisac Đan Pjero Gasperini gde leže golovi, gde vredi kopati i na koga treba utrošiti 22.000.000 evra. Potpisao je Argentinca i na četiri utakmice u Seriji A je četiri puta zatresao mrežu. Pogodio je i Fjorentininu i ugravirao ime u drugu pobedu kluba iz Bergama – 3:2 (3:2).

Izabrane vesti

Izgleda da je sve leglo na svoje, da je Đan Pjero Gasperini pronašao trojku u navali koja će mu donositi golove, makar dok se Đanluka Skamaka ne oporavi od povrede kolena. Upario je Ademolu Lukmana i Šarda de Ketelerea iza Matea Retegija i dobio – eksploziju! Pomenuti trio maltretirao je odbranu Fjorentine, kao od šale ulazio u šanse, još da je realizacija Nigerijca bila bolja…

Viola ni lasom nije mogla da uhvati Ademolu Lukmana, na trenutke se činilo da je brži od zvuka. Igrao se sa čuvarima, obilazio ih je kao čunjeve. Sve vreme je bio u većoj brzini, tako je i pao prvi gol Atalante. Obišao je Edoarda Bovea kao da ne postoji, zalomio u sredinu i u trepavicu pogodio Matea Retegija. Argentinac je poništio pogodak Lukasa Martinesa Kvarte, koji je izazvao prvu erupciju na stadionu Atleti Azuri d’Italija, ali u gostujućem sektoru.

Burno se slavili navijači Fjorentine sa igračima na tribini, novu erupciju izazvao je Mojze Ken smestivši loptu u mrežu na dodavanje Robina Gosensa. Ali, od tada je konkretniji bio domaćin. Napadala je Boginja provincije u talasima i u finišu prvog poluvremena bacila na konopce klub sa Artemio Frankija.

Kratka kombinacija kod prekida i let Šarla de Ketelarea. A, zatim i niz finti Ademole Lukmana. Zalomio je sa levog krila u sredinu, ušao u kazneni… Jedan cim, drugi, pa lopta u bliži ugao. Ostao je u raskoraku David de Hea.

Dva puta za dva minuta stadion Atleti Azuri d’Italija bio je u transu. Mogao je još koji da je Nigerijac bio jednako priseban u drugom poluvremenu. Ulazio je u šanse, ali nišanske sprave nije dobro podesio. Jednom je lopta prohujala pored gola, drugi put je napravio potez više, nije imao kud da prođe.

Đan Pjero Gasperini nije se oslanjao na Lazara Samardžića, ostavio ga je na klupi, ali je zato drugi srpski reprezentativac zablistao danas u Seriji A. Letos se pominjalo da bi Torino mogao da potraži drugog golmana, da bi Vanja Milinković Savić mogao da prođe kroz izlazna vrata, iako je gotovo redovno jedan od najboljih – ako ne i najbolji – u timu. Bio je i danas.

Leče nije naudio Torinu, pobednika nije bilo – 0:0, a lako je moglo da bude drugačije. Glavni krivac što gosti nisu trijumfovali je srpski čuvar mreže. Šest intervencija imao je Vanja Milinković Savić, vadio je kestenje iz vatre i treći put u četiri utakmice bio je igrač meča.

SERIJA A – 4. KOLO

Subota

Komo - Bolonja 2:2 (1:0

/Kasale 5ag, Kutrone 53 - Kastro 76, Iling Džunior 90+1/

Empoli - Juventus 0:0

Milan - Venecija 4:0 (4:0)

/Ernandez 2, Pulišić 16, 25 penal, Ejbraham 29/

Nedelja

Đenova - Roma 1:1 (0:1)

/De Vinter 90+6 - Dovbik 37/

Atalanta - Fjorentina 3:2 (3:2)

/Retegi 21, De Ketelare 45, Lukman 45+1 - Kvarta 15, Ken 32/

Torino - Leče 0:0

18.00: (4,50) Kaljari (3,50) Napoli (1,82)

20.45: (8,00) Monca (4,70) Inter (1,45)

Ponedeljak

18.00: (2,35) Parma (3,40) Udineze (3,25)

20.45: (1,65) Lacio (3,70) Verona (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AAtalantaFjorentinaTorinoLeče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara