Đorđević: Neverovatno koliko su sve fudbalske stvari na početku bile protiv nas

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.07.22. | 09:08

"Desiće se ta pobeda, verujem već za vikend, da pokrene još bolju atmosferu, a momci su zaista odlični, vredni, puni truda. Siguran sam da će jedan dobar rezultat pokrenuti lavinu", kaže strateg Čarapana za Mozzart Sport

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Da Napredak igra disciplinovanije, borbenije, pa i mnogo opasnije po gol protivnika u odnosu na završnicu prošlog prvenstva, bilo je jasno već na premijeri sezone, posebno posle prvog poluvremena pod Bagdalom. Podstrek je ključna reč za bilo koje domete, a ovom sastavu kruševačkog superligaša on definitivno ne nedostaje.

Izabrane vesti

Dušan Đorđević je znanjem i motivom uspeo da prodrma uspavane Čarapane, ali još uvek nedovoljno da napadačka linija krene u ostvarivanje primarnog zadatka.

"Da bismo potencijal, koji ekipa sigurno ima pretvorili u pravu energiju, potrebno je pre svega vreme. Ne krijem da nam, posle velikog broja odlazaka, nedostaje još nekoliko igrača koji bi podigli kvalitet igre, zbog čega još uvek moram da kalkulišem, ali nama zaista ne fali mnogo. Najbitnije je da ekipa bude svesna onog što im stalno pominjem - da napreduje iz dana u dana i da rezultat mora doći kao rezultat tog poleta koji momci pokazuju", počinje priču za Mozzart Sport šef struke Napretka, Dušan Đorđević.

Napominjao je trener Kruševljana više puta da se prelazni rok rešavao u hodu, da nije još uvek sve skockano po njegovoj zamisli, ali je i svestan trenutka u kome se klub nalazi.

"Igrači koji bi nam odmah doneli preko potreban kvalitet još uvek čekuje unosnije inostrane angažmane. Nama je neophodan jedan bočni fudbaler koji bi nam brzinom i efikasnošću doneo veću opasnost po gol protivnika i verujte da na tome radimo od juna. Bilo bi odlično da nam se pridruži i klasični napadač, da rasteretimo Čečarića, ali i da mu omogućimo učešće na drugoj poziciji. Svi u klubu su svesni da je to i preko potrebno i hitno da bismo ubrzali proces sazrevanja ekipe", nastavlja Đorđević i dodaje da Napredak traga i za bonus igračima.

"Ipak, moramo biti svesni da nijedan igrač na svetu ne može za dan da donese prevagu. Bez obzira na to da li je prošao trenažni proces kroz pripreme ili ne, niko ne može brzo da pravi čudo na terenu, zato je najvažnije da kao tim izgledamo sve bolje, u šta zaista ne sumnjam".

Gledajući sa strane, stiče se utisak da je Napredak, posle dobre partije u većem delu meča protiv Voždovca, ušao u loš ritam protiv Čukaričkog, ali ne treba zaboraviti da su gosti igrali protiv kluba koji je možda uradio najbolji prelazni rok od svih domaćih i koji se već sezonama pozicionira u vrhu srpskog fudbala.

"Imali smo prazan hod u prvom poluvremenu, ali u drugom smo već izgledali bolje. Čukarički je malo toga menjao u koncepciji igre i siguran sam da bi moja ekipa bila daleko ravnopravnija za nekih mesec dana treninga više. Ja sam imao ideju da već na početku izađemo mnogo više. Ipak, neverovatno je koliko su sve fudbalske stvari na početku sezone bile protiv nas".

Pomalo neočekivanu izmenu uradio je strateg Kruševljana na polovini prvog poluvremena kada je bonus igrača, Luku Labana, kome je pružio šansu po prvi put od početka utakmice, vratio na klupu. Svi u Kruševcu su odmah bili svesni - iz taktičkih razloga.

"Laban je nestvaran talenat i siguran sam da će Napredak u jednom trenutku u njemu imati sjajnog vezistu. Ipak, na utakmici sa Čukaričkim nije mogao da se nosi s brzinom protivničkih igrača i smatrao sam da je bolje da izmenom probam da popravim ritam ekipe".

Da Napredak ima stabilnost u defanzivnoj liniji pokazala je svaka dosadašnja utakmica. Gol protiv Vojvodine primljen je u trenucima promene formacije tima, pogodak na Brdu je splet nesrećnih okolnosti…

"Kuća se od temelja gradi. Svaku moju ekipu krasi disciplina i odbrambena utegnutost. Ali fudbal je i napadačka igra, moramo iz dana u dan da podižemo formu u svakom segmentu. Važno je da ne gubimo dane. Neki igrači još uvek nisu spremni da počnu utakmicu, ja stalno moram da pratim njihovo uklapanje u tim, a kada se to dogodi, biće mnogo manje problema".

Protiv Javora u subotu (21.00) - meč istine za Čarapane.

"Sigurno da će igrači biti još spremniji za taj susret. Jednostavno, sada znamo da moramo. Desiće se ta pobeda, verujem već za vikend, da pokrene još bolju atmosferu, a momci su zaista odlični, vredni, puni truda. Siguran sam da će jedan dobar rezultat da pokrene lavinu", zaključuje Đorđević u razgovoru za Mozzart sport.


tagovi

Dušan ĐorđevićNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara