Čair (©Starsport)
Čair (©Starsport)

Optimizam u Pazaru: U Niš po bod(ove)

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.11.23. | 14:27

"Biće možda i teže nego protiv Partizana", ceni šef struke Plavih Siniša Dobrašinović

Ohrabreni dobrom igrom protiv lidera Partizana na Gradskom stadionu, posebno u drugom poluvremenu, ali i bez nagrade u vidu rezultata povoljnijeg od 0:1, Novopazarci se spremaju za gostovanje kraj Nišave u 15. kolu Mozzart Bet Superlige (petak, 17.00 – Arena Sport 1 Premium).

Pred odlazak na pauzu zbog obaveza reprezentacije Srbije u finišu kvalifikacija za Euro 2024 u Nemačkoj, posle koje do kraja jesenjeg semestra predstoji još šest prvenstvenih okršaja plus osmina finala Kupa Srbije, svaki bod dragocen je u težnji da četa Siniše Dobrašinovića sačuva solidno oštar pogled ka Evropi.

Izabrane vesti

Iako nijedan od narednih rivala Plavih nije bolje rangiran na tabeli, čak se u ovom momentu niko od njih i ne nalazi u boljoj superligaškoj polovini, šef struke kolektiva sa obala Jošanice i Raške smatra da najkomplikovanije bitke tek predstoje.

"Iz serije jakih utakmica idemo na noge Radničkom u Niš. Naravno da neće da bude lako, s obzirom da naš čeka grupa odličnih fudbalera. Ako konstatujemo da je težak raspored ostao iza nas, možda bismo tu mogli i da se prevarimo. Tek nam predstoje teški mečevi sa ekipama protiv kojih očekujemo da nešto osvojimo. Radnički je pozitivan u poslednjih pet kola, ali optimista sam. Osvrnuvši se malo unazad, mislim na ovih četiri ili pet naših nastupa u nizu, smatram da je taj optimizam na realnim osnovama. Momci nadolaze, igramo sve bolje i bolje. Idemo po bod ili bodove, značiće nam puno", kaže Dobrašinović za Mozzart Sport.

Zna šta i kako treba raditi da bi se Čair napustio uzdignuta čela.   

"Mislim da je drugo poluvreme protiv Partizana prava slika kako bi trebalo da izgledamo, kako bismo trebali da igramo. Moram da budem ponosan. U trenucima kad nije išlo, govorim o početnoj fazi, nismo gubili glavu. Nastavili smo i trudili se da radimo ono što radimo svakodnevno na treninzima. A da bismo 90 minuta igrali na isti način, fokus mora da bude puno bolji. Kad dođemo na taj nivo, onda smo 99 odsto u Evropi".

Sa povratnikom Adetunđijem Rasakom Adešinom dobija opciju više u manevru, što će gostima sigurno značiti u domenu agresivnosti, ali i efikasnosti. Utisak je da se željenoj formi približava i Marko Šćepović, možda nedostaje samo prvenac za dodatni zamajac

"Još uvek imam nekoliko dilema po pitanju sastava", šturo ća na tu temu Dobrašinović.

A onda malo o Nišlijama…

"I kad su imali krizu, bio sam siguran da će situacija da se preokrene baš zbog tog kvaliteta pojedinaca. Veoma su dobri, počev od veznog reda, preko krila do špica Miljana Škrbića. Tu su Filip Fraj, kapiten Aleksandar Pejović, odlični golman Dragan Rosić. Biće možda i teže nego protiv Partizana".

Dobrašinoviću se dopada fudbalska filozofija kolege Nikole Trajkovića. Pronalazi tačke preseka.    "Koliko sam mogao da ispratim, Trajković pokušava da igra. Ne samo za Radnički, to je pozitivno za naš fudbal generalno. Ubeđen sam da je prošlo vreme dugih lopti i borbe za drugu loptu. Da, postoji to, može da bude kao neka alternativa, ali mislim da je neophodno da se malo okrenemo Evropi i pogledamo malo kako se igra preko granice. Nije potrebno da prepisujemo, pošto kao treneri sa ovih prostora takvo shvatanje nosimo u sebi. Imamo smisla po pitanju načina igre, to smo nasledili od nekadašnjih fudbalskih stručnjaka iz SFRJ. Samo treba raditi i edukovati se. Ja to predlažem svima. S takvim načinom razmišljanja, svi će da napreduju, a posebno naš fudbal", zaključio je šef struke Pazaraca.



tagovi

Siniša DobrašinovićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara