(Reuters)
(Reuters)

Opšta panika: Barselona tera Gundogana kod Ronalda, samo da ga ne bi plaćala

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.24. | 14:23

Sedmica velikih odluka u Kataloniji

Sezona samo što je počela, a u Barseloni je panika. Ne zbog rezultata, jer je ekipa Hansija Flika u subotu preokretom savladala Valensiju (2:1), već zbog vremenskog tesnaca koji primoravaju klub da se otarasi nekoliko igrača do kraja prelaznog roka kako bi ispunio kriterijume vezane za limita na plate u okviru jedne sezone.

U centru pažnje je Ilkaj Gundogan, koji je odavno na listi za odstrel, ali je u poslednja dva dana proces ubrzan. Počelo je još posle eliminacije iz Lige šampiona kad je iskusni vezista kritikovao Ronalda Arauha zbog primljenog gola u revanšu sa Pari Sen Žermenom, što je zbog pojedinih komentara imalo prizuvk rasizma, usledila je pobuna svlačionice koja je stala uz urugvajskog štopera, da bi u subote veče Ilkajevo ime opet „zapalio“ nebo nad Katalonijom. Tad je procurela informacija da Barselona više na njega ne računa i da je zatražio da ide, pošto je izostavljen iz konkurencije za prvo kolo Primere.

Izabrane vesti

Već narednog dana stigla je vest da je Gundogan, shvativši da ga ne žele, zvao ljude iz Mančester Sitija da se raspita postoji li šansa da opet igra za tim Pepa Gvardiole, a onda je u ponedeljak Mundo deportivo izašao sa saznanjem kako Barsa usmerava kapitena reprezentacije Nemačke ka Bliskom istoku. Ovaj dnevnik, dobro upućen u prilike na Nou Kampu, uverava da su čelnici kluba ponudili Gundogana Al Nasru, za koji igra Kristijano Ronaldo.

To je predsednik Đoan Laporta uradio u nadi da će se Arapi „upecati“ i platiti visoko obeštećenje za 33-godišnjeg asa. Al Nasr jeste doveo neke od zvezda svetskog fudbala poput Ronalda, Sadija Manea, Marcela Brozovića ili Ejmerika Laporta, ali ih je želeo. Pitanje je da li hoće i Gudogana, posebno kad zna da Barsi nije potreban i da je samo pitanje novca. A gigantu iz Španije je osnovna ideja da ga skine sa platnog spiska, jer su mu prijektovana primanja za ovu sezonu veća nego u pređašnjoj. I dodatno opterećuju klupsku kasu.

Zato Barsa pokušava da ga se reši. I ne samo njega, već i Vitora Rokea i Ansu Fatija. Ako bi se to desilo onda bi ne samo bila mirna što se tiče limita za plate, nego bi dobila i novac koji dalje može da investira. A do isteka roka ima tri prioritetne pozcije, jer želi novo levo krilo, igrača sredine terena ispred odbrane i desnog beka, a pominje se otkup ugovora Žoao Kansela.

Na sve to, rukovodioci moraju da budu brzi i Mundo navodi kako je ovo sedmica velikih odluka. Dodaje i da je Ilkaj Gundogan svestan situacije i da je pristao da ode, jer zna da neć igrati previše. Posebno ne posle dolaska Danija Olma, te uloge Pedrija i Fermina Lopesa.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024transferiIlkaj GundoganAl NasrSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara