Opomena s vrha urodila plodom, Konte se smirio: Nisam napao upravu, već izneo konstruktivnu kritiku

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.11.19. | 19:32

”Napravili smo određene greške, ali ne želim nikoga da izdvajam posebno. Ne znam da li uprava razume, ali ovde sam da bih nabolje promenio sve ono što se dešavalo tokom poslednjih devet godina”

Grmeo je Antonio Konte posle Dortmundovog preokreta da mu igrački kadar na raspolaganju nije dovoljan da bi ispunio željene ambicije i bio konkurentan u Seriji A i Ligi šampiona, a onda loptu poslao u polje direktora Bepea Marote i njegovih saradnika, zahtevajući da mu što pre obezbede pojačanja kako sezona ne bi otišla u propast.

Poznat je temperamentni Italijan kao neko ko nema kočnicu kada stvari ne idu onako kako je zamislio, pogotovo kada dođe serija negativnih rezultata i često odgovornost sa sebe prebacuje na druge. Zato i ne čudi što je dan posle Dortmunda u klupskim prostorijama održan hitan sastanak na kojem su bili prisutni Bepe Marota, Pjero Auzilio i Havijer Zaneti kao ljudi najbliži Interovim vlasnicima. Posle tog razgovora moglo se čuti da će Inter tokom zime uraditi sve da obezbedi pojačanja za drugu polovinu sezone, ali da Konte mora da prestane da upućuje otvorene kritike na račun rada kluba.

Izabrane vesti

Čini se da je opomena urodila plodom, pošto je Konte na konferenciji za medije pred utakmicu sa Veronom bio pomirljivog tona.
”Da budem jasan, posle Dortmunda nisam napao upravu, već uputio konstruktivnu kritiku”, tvrdi Konte i nastavlja:
”Napravili smo određene greške, ali ne želim nikoga da izdvajam posebno. Ne znam da li uprava razume, ali ovde sam da bih nabolje promenio sve ono što se dešavalo tokom poslednjih devet godina”.

Nastavio je Konte u istom maniru...
”Radimo sve kako bismo svakodnevno napredovali i verujem da uvek možemo bolje jer mi smo Inter. Iza zatvorenih vrata direktori su ti koji prvi prepoznaju da je neke stvari trebalo mnogo bolje da uradimo. Moramo da regaujemo konstruktivno. Kada igrate toliko različitih takmičenja, normalno je da se dešavaju padovi”.

Italijan tvrdi da nijednog trenutka nije posumnjao u kvalitet svog tima...
”Jasno da moramo da postanemo svesni nekih stvari, ali imam veru u svoje igrače. Rade izvanredne stvari uprkos pritisku. Ostavljaju dušu na terenu. U budućnosti ćemo moći da napravimo velike stvari i podignemo lestvicu još više. Žao mi je ako neko misli da grešim kada nešto kažem, ali iza svega uvek postoji određena strategija”.

Po pitanju utakmice s Veronom, Konte smatra da Inter čeka težak posao.
”Moramo da ostanemo fokusirani, da vršimo jak pritisak i mnogo trčimo. Zato moramo da budemo spremni na sve. Neće biti lako, jer moramo da ostavimo razočaranje posle Dortmunda iza nas i uradimo sve da se ne vratimo na tu stazu. To je sve proces sazrevanja, ali naš je zadatak da brzo ‘odrastemo’. Da budemo bolji u svim fazama igre. Postigli smo preko 30 golova, ali smo primili i više nego što se očekivalo. Dakle, fokus na rešavanju aktuelnih stvari. Golman mora da bude mnogo odlučniji u određenim fazama i sigurniji kada komanduje odbranom. Greške, ipak, nisu samo individualna stvar”.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara