©Reuters
©Reuters

Opet taj Konvej: Vest Hem ni iz drugog pokušaja nije nadmudrio drugoligaša (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.01.24. | 22:43

Bristol Siti pobedom u revanšu trećeg kola obezbedio plasman u narednu rundu FA kupa

Navijači Bristol Sitija gledaju sa čuđenjem i pitaju se – gde bi nam kraj bio da ovako igramo i u prvenstvu. Sve pošto su se njihovi ljubimci preko Vest Hema plasirali u četvrtu rundu FA kupa.

Tim što je posle vezanih poraza pao u donji deo tabele Čempionšipa pre nedelju dana odoleo je u Londonu, a onda večeras u ponovljenom meču pred svojim navijačima minimalnim rezultatom savladao Čekićare i plasirao se u narednu rundu najstarijeg fudbalskog takmičenja – 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

Ekipi Dejvida Mojesa presudio je Tomi Konvej, isti onaj momak što je sedmog januara svojim pogotkom zakazao revanš, mada će ovog puta morati da se zahvali Konstantinosu Mavropanosu pošto mu je praktično namestio gol. Grčki štoper je već u trećem minutu neoprezno vratio loptu Lukašu Fabijanskom ni ne pogledavši gde se nalaze protivnički igrački, Konvej je namirisao grešku, presekao njegov pas i pogodio praznu mrežu nakon što je zaobišao poljskog čuvara mreže.

Izazovan zadatak dodatno je otežao Said Benrama početkom drugog dela kada je neinteligentnim potezom ostavio saigrače na cedilu. Alžirski ofanzivac je u padu kopačkom namerno udario protivničkog fudbalera zbog čega je sankcionisan crvenim kartonom (Benramin start pogledajte OVDE), ali je i pored toga Vest Hem u drugom poluvremenu bio bliži pogotku. Ipak, udarac Tomaša Součeka u 67. minutu je sjajnom odbranom zaustavio Meks O'Liri i sprečio češkog vezistu da meč odvede u produžetke.

Luton se takođe namučio, ali je za razliku od Vest Hema pronašao put do šesnaestine finala. Izabranici Roba Edvardsa su posle preokreta slavili protiv Boltona na strani - 2:1 (1:1).

Trećeligaš je u 11. minutu poveo, ali je samo četiri minuta kasnije nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda Tahit Čong izjednačio rezultat, da bi sredinom drugog poluvremena Čidozi Ogbene režirao preokret i odveo Šeširdžije u narednu rundu.

Daleko najzanimljivije je bilo na Molinjuu gde je Vulverhempton tek posle dodatnih pola sata fudbala eliminisao Brentford - 2:2 (1:1), posle produžetaka 3:2. Dva puta su gosti iz Londona stizali do prednosti - prvi put ih je u vođstvo doveo bivši fudbaler Vulvsa Nejtan Kolins - ali je domaćin uspeo da se vrati i zahvaljujući tinejdžeru Nejtanu Frejzeru koji je pogodio samo dva minuta pošto je ušao u igru odvede meč u produžetke, da bi mu tamo preokret i prolaz dalje doneo Mateuš Kunja sa bele tačke.

ENGLESKA, FA KUP - TREĆA RUNDA, PONOVLJENI MEČEVI

Utorak

Vulverhempton - Brentford 2:2 (1:1), posle produžetaka 3:2, prvi meč 1:1

Birmingem - Hal 2:1 (0:1), (prvi meč 1:1)

Bolton - Luton 1:2 (1:1), prvi meč 0:0

Bristol Siti - Vest Hem 1:0 (1:0), prvi meč 1:1

Istli - Njuport 1:3 (0:1), prvi meč 1:1

Sreda

20.45: (4,10) Blekpul (3,50) Notingem Forest (1,90)

20.45: (2,85) Bristol Rovers (3,40) Norič (2,30)

20.45: (2,00) Everton (3,40) Kristal Palas (3,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

FA kupVest HemVulverhemptonBrentfordLuton Taun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara