Opet ta priča o najboljem strelcu nebitnih golova; iliti zašto Kejn nije ušao u šesnaesterac Leverkuzena

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.09.24. | 10:20

A na najslabiju partiju od dolaska u Bajern nadovezala se i povreda...

Jedan od najcenjenijih napadača današnjice - Hari Kejn (31), pružio je sinoć najslabiju partiju otkako je obukao dres minhenskog kluba. U derbiju jeseni protiv šampiona iz Leverkuzena, engleski centarfor bio je potpuno uštopovan. Do te mere da za 86 minuta, koliko je proveo na terenu, nije uspeo nijednom da šutira ka golu?!

Ovako nešto dogodilo se prvi put nakon tri godine. Poslednji put Kejna je na ovaj način uspeo da ukroti Patrik Vijera dok je vodio Kristal Palas...

Izabrane vesti

Utisak je da su se obojica trenera uglavnom bavila rivalom, pa se tako dogodilo da utihne i najubojitije oružje Leverkuzena, najproduktivniji bekovski par na svetu: Aleks Grimaldo - Džeremi Frimpong, koji je prošle sezone (golom ili asistencijom) učestvovao u neverovatnih 58 pogodaka?! Sinoć nijedna pretnja s njihove strane. Gotovo da nisu kročili u 16 metara Manuela Nojera.

I to je bilo za očekivati. Već posle petnaestak minuta igre bilo je vidljivo da Ćabi Alonso daleko više poštuje Kompanija od njegovog prethodnika Tomasa Tuhela, što je dovelo do toga da i Frimponga i Grimalda maltene spusti u liniju sa trojicom štopera.

Ali da se vratimo na Kejna...

Ako je Alonso u 'kolaboraciji' sa Kompanijem maksimalno limitirao dvojicu ultra ofanzivnih bekova, šta tek reći za zamku što ju je špšanski stručnjak pripremio za Engleza? Svojevrsno savršenstvo, zaista. Strelac 54 gola na 52 utakmice u dresu Bajerna ne samo da nije imao priliku da šutira ka golu, nego nije mogao ni do lopte. Koliko god se spuštao u dubinu, igrači Bajera su imali rešenje za njega. Tako je Hari Kejn meč okončao sa svega 20 kontakata sa loptom, od čega je bilo devet uspešnih pasova?! Bez napravljenog driblinga...

I kao najveći šok verovatno - bez pojavljivanja u šesnaestrecu Leverkuzena licem okrenut ka Lukasu Hradeckom?!

Ovakav učinak u prvom ozbiljnom ispitu ove sezone bio je sasvim dovoljan da kod dela navijača što nisu naklonjeni Bajernu i Kejnu krene dobro poznato seirenje i plasiranje stare priče kako se radi o najboljem strelcu nebitnih golova.

Šta god ko mislio o ovoj tezi ne može da porekne da kapitenu reprezentacije Engleske zaista nedostaju 'veliki golovi'. Golovi u najvećim utakmicama, onim za trofeje. Međutim, isto tako stoji činjenica da bi prvo morao da dođe do nekog klupskog finala kako bi u njemu pokušao da se istakne na golgeterski način.

Za sada tu su het-trikovi protiv Holštajn Kila, Majnca, Darmštata, Bohuma, četiri komada zagrebačkom Dinamu... Daleko od toga da se ovim unižavaju klasa i veličina Harija Kejna, ali da bi što pre morao do trofeja i nekog krucijalnog pogotka u osvajanju istog - morao bi. Inače bi pamfleti o njegovom prokletstvu u skorije vreme mogli da se transformišu u ozbiljne analize. Recimo pod radnim naslovom: "Kako je Hari kletvu preneo na Bajern".

Ukoliko postoji neka vrsta opravdanja za ono sinoć, to bi jedino mogla da bude povreda. Kejn se nešto lošije i teže kretao, na kraju je čak pre vremena morao da napusti teren, jer ukazana pomoć nije dala rezultata.

"Bilo je dosta bolno, ali čini mi se da nije ništa ozbiljno", izjavio je Englez posle utakmice. "Tokom dana ću još jednom odraditi detaljne preglede stopala. Pretpostavljam da ću moći da igram protiv Aston Vile".

Sinoćna utakmica bila je treća za Harija Kejna protiv Bajera iz Leverkuzena. Dva puta je bilo nerešno, jednom je poražen. Postigao je jedan pogodak. Verkself je jedini klub protiv 31-godišnji centarfor još nema pobedu u Nemačkoj.

Podsetimo, u Premijer ligi njegova glavna noćna mora bio je Liverpul. Pobedio ga je samo jednom u 16 utakmica.


tagovi

Hari Kejn

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara