Disasi i Badijašil (© AFP)
Disasi i Badijašil (© AFP)

Opet posluju Čelsi i Monako: Disasi za 45.000.000 evra, oživeće štoperski tandem iz Kneževine

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.07.23. | 18:44

Plavci plaćaju štopera tri puta više nego što su Francuzi kad su ga dovodili iz Remsa

Dovedeni su napadači (centralni i krilni), sad će i štoper. Rešio je Čelsi da još jednom, baš kao i zimus, potroši ogroman novac na novajlije i izvesno je da će platiti 45.000.000 evra kako bi imao opciju više u odbrani. Posle Kristofera Enkunkua i Nikolasa Džeksona koji će proširiti ofanzivni korpus, na Stamford bridž stiže i – Aksel Disasi.

I to po ceni od pomenutih 45.000.000 evra, koliko je engleski tim pristao da plati Monaku. Informaciju je plasirao Dejvid Orenštajn, novinar Atletika, u poslednje vreme pozicioniran kao jedan od najboljeg obaveštnih na Ostrvu kad su premijerligaški klubovi u pitanju. Posle njegovog saznanja ostaje samo da Disasi doputuje u London i prođe lekarske preglede pre potpisa ugovora.

Izabrane vesti

Disasi će u ekipi Maurisija Poketina zakrpiti rupu nastalu usled povrede još jednog Francuza. Nedavno su Vesliju Fofani stradali prednji ukršteni ligamenti kolena, što je druga teška povreda otkako je stigao iz Lestera i prve prognoze su takve da je za njega sezona završena pre nego što je i počela. A ne ide da ostane samo sa veteranom Tijagom Silvom (38 godina), Trevoom Čalobom i mladim Benoom Badijašilom i Levijem Kolvilom, kao i povratnikom sa pozajmice, Malangom Sarom.

Baš poslednja dvojica pokazuju da je rukovodstvo Čelsija poslednjih godina izgradilo partnerske odnose sa Monakom, pa i nije bilo previše teško izboriti se za potpis Disasija. Naročito ako se zna da je novi sportski direktor Plavaca Lorens Stjuart (promovisan u martu) dve i po godine istu funkciju obavljao u Monte Karlu i kvalitet Aksela Disasija mu je sve vreme bio pred očima. S tim da su Kneževi i ovde, još jednom, pokazali kako su u stanju da za relativno mali novac nađu igrača, a prodaju ga daleko skuplje. U konkretnom slučaju, po triput većoj ceni.

Kad je Aksel dolazio iz Remsa na stadion „Luj Drugi“ koštao je Monako 13.000.000 evra. Sad će biti prodat za 45.000.000 evra, čime će ući na listi deset najvrednijih prodaja kluba.

Pre godinu i po dana, kad je Monako imao velike defanzivne probleme u Ligi 1 niko nije mogao da pretpostavi da će biti partneri u Čelsiju. Inače, Disasi je stigao među Kneževe u istom prelaznom roku kad i Strahinja Pavlović iz Partizana što samo sugeriše koliko je u tom trenutku, leta 2020, Srbinu bilo teško da se nametne u žestokoj konkurenciji, sa Badijašilom, te ranije angažovanim Giljermom Maripanom.

Pošto je ostao bez jednog, Monako će dovesti dvojicu štopera. Prvog, poznatijeg, u liku Mohameda Salisua iz Sautemptona. Platiće ga 15.000.000 evra u četiri jednake rate. A podrška će mu biti Tosin Adarabiojo, 25-godišnji član Fulama, mada on nema reputaciju kao bivši član Valjadolida.

Oba posla trebalo bi da budu ozvaničena naredne sedmice.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Aksel DisasiČelsiMonako

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara