Oreljan Tčuameni (levo)
Oreljan Tčuameni (levo)

Opet je vruće u Monaku: Posle Pavlovića dogovoren i tinejdžer iz Bordoa za 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | ned. 26.01.20. | 15:08

Pratili ga Bajern i Dortmund, hteo i neimenovani klub iz Premijer lige, ali...

Partizan je prodajom Strahinje Pavlovića u Monako zatvorio jedan od najvećih poslova u novijoj klupskoj istoriji, a u Kneževini i dalje razmišljaju kako pametno da ulože u budućnost. Zbog toga je sportski sektor na pragu transfera talentovanog tinejdžera iz Bordoa - Oreljana Tčuamenija

U pitanju je 19-godišnji defanzivni vezista i jedan od najtalentovanijih na svojoj poziciji u ovom trenutku. Izdanak je Bordoove škole, a zbog brzog razvoja i ostvarenog napretka u prvi tim prekomandovan je još i pre punoletstva. Ove sezone praktično je neizostavan šraf u timu Gustava Pojeta i već je skupio 17 utakmica u svim takmičenjima, 1.321 minut i jednu asistenciju.

Izabrane vesti

Tčuameni je zbog svojih igara često bio na radaru najvećih evropskih klubova. Poslednjih meseci pratili su ga skauti Bajerna i Dortmunda, a letos je imao ponudu neimenovanog kluba iz Engleske da se preseli u Premijer ligu. On sa Kneževima već ima dogovor o ličnim uslovima saradnje i najverovatnije će potpisati na četiri i po ili čak pet i po godina. Bordo će izvesno da prihvati Monakovih 20.000.000 evra za obeštećenje, s tim što su jedina tačka spora procenti od eventualne naredne prodaje. Bordo ih želi, Monako zasad odoleva.

Prema informacijama iz Francuske, posao bi mogli da pokvare samo klubovi iz Nemačke ili Engleske sa ponudom od kojih bi klub ostao bez daha. U suprotnom, njegov dolazak u Monako očekuje se već sredinom nedelje.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara