©Reuters
©Reuters

Rezzime jučerašnjeg dana (četvrtak): Crveni đavoli nisu opravdali poverenje

Vreme čitanja: 5min | pet. 21.02.20. | 08:04

Pogledajte kao vam je doneo novac, a ko vas je prodao 20. februara

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali.

ZAOKRUŽENO

LUDOGOREC - INTER (tip 2, kvota 1,70) - 0:2

Mali broj prilika videla je publika u Razgradu. Igrao je Inter koliko mu je bilo potreno da slavi u gostima, a Ludogorec uprkos velikoj želji nije uspeo ozbiljnije da pripreti ekipi Antonija Kontea – 2:0. Prelomni momenti odigrali su se sredinom drugog poluvremena. Ušao je Romelu Lukaku u igru, povukao je još jednog igrača na sebe što je stvorilo više prosora za Kristijana Eriksena. Prvi udarac uspeo je da zaustavi danas najbolji na terenu, golman Ludogoreca Plamen Ilijev. Ipak, drugi pokušaj bio je precizniji, pa je Inter poveo sa 1:0.

Opširnije OVDE.

ROMA - GENT (tip 1, kvota 1,40) - 1:0

Dočekali su navijači Rome da njihovi ljubimci slave posle pet vezanih mečeva. Na Olimpiku Vučica ponovo nije blistala na terenu, namučila se da dođe do pobede protv Genta - 1:0. Iako ono što je pokazao tim Paula Fonseke nije za optimizam, posle serije loših rezultata, pobeda je pobeda. Dobro je Roma otvorila susret, rešena da prekine lošu formu, a nagrada za ofanzivu stigla je posle deset minuta igre. Žordan Veretu je presekao napad, dodao do Džeka, koji je upisao asistenciju za egzekutora Karlesa Pereza.

Opširnije OVDE.

VULVERHEMPTON - ESPANJOL (tip 1, kvota 1,50) - 4:0

Vulvsi ne moraju da brinu ništa, jer su na svom terenu savladali Espanjol sa ubedljivih 4:0 (1:0). Prvo poluvreme nije ostavljalo utisak da bi konačni rezultat mogao da bude tako visok, ali Vulvsi su apsolutno zaslužili da već sada reše više od pola posla. Sve se dogodilo zahvaljujući odličnoj utakmici Dioga Žote, koji je het-trikom ulepšao meč na Molinou. Svoj prvi gol upisao je posle četvrt sata igre, drugi u 67. i onda stavio tačku na trijumf u 81. minutu, dok se Ruben Neveš upisao u listu strelaca fantastičnim pogotkom iz voleja na otvaranju drugog poluvremena. 

Opširnije OVDE.

VOLFZBURG - MALME (tip 1, kvota 1,55) - 2:1

Volfzburg je na svom terenu savladao Malme - 2:1. Paklenih 15 minuta na početku drugog poluvremena i sve je bilo rešeno. Dominirao je domaćin tokom većeg dela susreta i zasluženo slavio u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope. Posle bledog prvog poluvremena prava eksplozija na početku drugog. Prvo je bek Volfsburga Kevin Mbabu igrao rukom u svom šensnaestercu, a sudija pokazao na belu tačku. Isak Telin je postigao pogodak i dovoeo Malme u vođstvo. Ipak, nije prošlo ni dva minuta, a Josip Brekalo je poravano na 1:1. Deset minuta kasnije Volfzburg potpuno okreće meč. Sjajno je Maksimilijan Arnold izveo slobodan udarac, a posle gužve u šesnaestercu lopta je završila u mreži. Ostala je dilema da li je Telin postigao autogol i postao tragičar meča.

Opširnije OVDE.

SPORTING - BAŠAKŠEHIR (tip 1, kvota 2,20) - 3:1

Lisabonski Sporting je odradio veliki posao u prvom meču protiv Bašakšehira i na svom terenu slavio rezultatom 3:1 (2:0). Mogla je to da bude “čista“ pobeda domaćina, ali je Edin Višća posle gola s penala u 77. minutu vratio tračak nade gostima iz Istanbula da u revanšu mogu da naprave iznenađenje. Sporting je odlično započeo susret i brzo krunisao dobru igru. Sebastijan Koates započeo je seriju golova već u 2. minutu, dok je novajlija Andraž Šporar iskoristio asistenciju Stefana Ristovskog i pred sam odlazak na poluvreme duplirao vođstvo. Tu je već bio ozbezbeđen kec.

Opširnije OVDE.

AJNTRAHT - SALCBURG (tip 1, kvota 2,60) - 4:1

Kakva kanonada u mreži Salcburga! Sada više nema dileme da je Red Bul samo senka tima iz jesenje polusezone, kada su njegove boje branili Erling Haland i Takumi Minamino. Bez njih je izgubio prvo mesto u Austriji, bez njih je večeras doživeo šamaranje u Frankfurtu. Na krilima Filipa Kostića i pogotovo senzacionalnog Japanca Daićija Kamade, Ajntraht je razmontirao Salcburg i maltene već obezbedio plasman u osminu finala Lige Evrope – 4:1.

Opširnije OVDE.

LEVERKUZEN - PORTO (tip 1, kvota 1,95) - 2:1

Ako se VAR i u budućnosti bude koristio na isti način kao što se to radi ove sezone, bojimo se da je fudbalu kakav poznajemo - odzvonilo! Ako pogledamo dešavanja sa BajArene večeras, videćete koliko je zapravo ta konstatacija tačna. Bajer je dobio jak vetar u leđa zbog prekomerne upotrebe VAR sistema, ali je Porto uspeo da se podigne iz nokdauna i bar obezbedi aktivan rezultat pred revanš za sedam dana na Dragau - 2:1 (1:0). 

Opširnije OVDE.

OLIMPIJAKOS - ARSENAL (tip 2, kvota 2,75) - 0:1

Sve ono što je uspelo Olimpijakosu protiv Crvene zvezde, da u finišu meča slomi rivala i dođe do pobede, doživeo je na svojoj koži protiv Arsenala. Bili su Grci možda i malo bolji do poslednjih 15 minuta, a onda su ih Tobdžije zgazile na terenu. Na kraju je bilo samo 1:0 za goste iz Engleske, ali posle gola Aleksandra Lakazeta, Arsenal je pogodio prečku i promašio kolosalnu šansu u 87. minutu.

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

KLUB BRIŽ - MANČESTER JUNAJTED (tip 2, kvota 2,45) - 1:1

Nije bilo malo onih koji su smatrali da je Klub Briž favorit i da će slomiti Mančester junajted, ali... Igrali su Crveni đavoli dosta nalik izdanjima iz grupne faze, sa gostovanja u Alkmaru i Beogradu, gde su gledali da kontrolišu dešavanja na terenu, da u mirnom ritmu čuvaju povoljan rezultat – 1:1. Na kraju Belgijanci imaju za čim da žale, šansa koju su propustili u 79. minutu, promašaj sa peterca, možda će ih proganjati posle revanša. Bio je to izjednačen meč, u kojem su oba tima imala prilike, a gosti iz Engleske su, pogotovo u drugom poluvremenu, uglavnom čekali šanse iz kontre. Rezultat utakmice ih favorizuje pred revanš na Old Trafordu.

Opširnije OVDE.

KLUŽ - SEVILJA (tip 2, kvota 1,95) - 1:1

Delovalo je da Kluž može da servira veliko iznanađenje, ali Sevilja je ipak preživela gostovanje u Rumuniji - 1:1(0:0). Taktički perfektno je stajala ekipa Dana Petreskua tokom većeg dela meča i sasvim zasluženo ostala neporažena. Uprkos tome što su Španci dominirali u većem delu susreta nije bilo konkretnog učinka. Kazna je usledila u 59. minutu kada je glavni sudija Deniz Ajtekin pokazao na belu tačku. Nespretan je bio 21-godišnji štoper Žul Kunde. Francuza je lopta pogodila u ruku, a posle konsultacija sa VAR sobom Ajtekin je dosudio penal. Odgovornost je preuzeo Ciprian Daek i doveo Kluž u prednost. Na kraju, podela bodova.

Opširnije OVDE.



FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara