Đorđo Kjelini (©AFP)
Đorđo Kjelini (©AFP)

Ekonomista Đorđo Kjelini i tri predloga pred Juventusovom upravom

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.03.20. | 10:06

Da, zaista ima diplomu

Troškovi se mere milionima, klubovi pokušavaju da minus svedu na minimum. Ugovori pak štite igrače i u narednim nedeljama bićemo svedoci silnih pregovora oko smanjenja plata. Negde je sve, primer je Nemačka, završeno vrlo brzo pošto su se igrači dobrovoljno odrekli 20 odsto zarada, u Barseloni je razdor bio veliki i tek ćemo saznati šta su se tamo dogovorili, a sada su plate tema i u Juventusu.

Gazeta delo Sport u današnjem izdanju piše da su predsednik Andrea Anjeli i sportski direktor Fabio Paratiči već imali prve razgovore sa predstavnikom svlačionice, ekonomistom Đorđom Kjelinijem. I odmah da kažemo: da, iskusni štoper zaista ima diplomu iz ekonomije, pa je i to jedan od razloga, prvi je naravno autoritet u svlačionici, što je izabran da zastupa interese igrača.

Izabrane vesti

Fudbaleri torinskog kluba su naravno svesni krize i spremni su da se odreknu dela primanja, ali ne žele ni da budu izigrani, pa je Kjelini pred Anjelija i Paratičija stavio tri predloga. Idemo redom.

-  Igrači bi odmah primili platu za mart, a onda bi pristali da ne dobijaju ništa sve dok se lopta opet ne zakotrlja. S tim da bi im sav zaostali novac bio uplaćen u nekim srećnijim vremenima. To je uostalom Kjelinijev zahtev u sva tri predloga.

- Igrači bi se privremeno odrekli dve od naredne četiri plate (od marta do juna) u slučaju da prvenstvo definitivno bude prekinuto, odnosno jedne od četiri plate ako se Serija A nastavi. I ovde bi im, naravno, u narednim sezonama sva dugovanja naknadno bila isplaćena.

- Igrači odmah pristaju da ne dobiju plate za mesec i po dana, bez obzira na dalji tok prvenstva. Podrazumeva se, sve bi im bilo vraćeno kad se situacija smiri.

Prema navodima Gazete samo nekoliko dana ima uprava da pronađe kompromis, jer bi do kraja meseca već sve moralo da se zna. Jasno je samo da Anjeliju i Paratičiju neće biti lako sa ovakvim “protivnikom“.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara