©FSS
©FSS

Omladinski reprezentativac sa Banovog brda želja Nišlija, Vojvodina spremna da uđe u trku

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.22. | 17:41

Levo krilo Čukaričkog na radaru superligaša

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Slovenije)

Fudbalski biseri sa Banovog brda godinama unazad su tražena roba širom Evrope, a brojni sedmocifreni transferi potvrda su zavidnog rada Čukaričkog sa mladim igračima. Tokom prethodne godine utabanom stazom talenata krenuli su Uroš Drezgić, Viktor Rogan i Bojan Kovačević, a epitet sledbenika mladih asova ovog leta preuzeli su Vojin Serafimović, Uroš Miladinović i Mihajlo Spasojević.

Uz pomenute igrače, među najmlađim prvotimcima belo-crnih je i Ognjen Ajdar, krilni napadač sa reprezentativnim pedigreom koji je privukao pažnju nekolicine superligaša.

Krilo rođeno 2003. godine, odsutno sa priprema u Sloveniji zbog obaveza na Svetskom prvenstvu sa omladinskom reprezentacijom Srbije, našlo se na listi želja Radničkog iz Niša, dok je spremnost da uđe u trku pokazala i Vojvodina, saznaje Mozzart Sport.

Mladi ofanzivac tokom dosadašnjeg staža na Banovom brdu nije uspeo da se nametne pored oštre konkurencije, a dragoceno seniorsko iskustvo u prošloj sezoni sticao je u dresu BASK-a kao pozajmljeni igrač. Ajdaru ugovor ističe narednog leta te je od presudnog značaja rasplet sa Brđanima koji bi, u slučaju da 19-godišnji fudbaler odluči da promeni sredinu, inkasirali određeno obeštećenje ovog leta ili makar trening kompenzaciju u iznosu od nekoliko desetina hiljada evra na kraju sezone, ako ugovor sa krilom ne bude produžen.

Ajdar sa Orlićima nije uspeo da ostvari zapažen učinak na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj, ali je u trećoj utakmici na turniru asistirao Marku Lazetiću kod postizanja prvog gola Srbije u okršaju sa Austrijom (2:3).


tagovi

Ognjen Ajdar

Ostale vesti


Najviše komentara