(©Instagram/IMT)
(©Instagram/IMT)

Omladinci IMT-a protiv Farula u prvoj rundi Lige mladih

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.09.24. | 13:34

Prvi meč se igra 23. oktobra u Konstanci

Omladinska selekcija IMT-a je prethodne sezone mnoge iznenadila i ispred Partizana, Crvene zvezde i Čukaričkog došla do titule, samim tim i mogućnosti da učestvuje u UEFA Ligi mladih, što predstavlja istorijski uspeh Traktorista. U utorak je objavljen žreb i Beograđani su dobili svog prvog protivnika.

Kao i u slučaju Partizana prethodne sezone, putešestvije IMT-a kreće iz Rumunije, a rival će im biti Farul iz Konstance. Prvi meč na programu je 23. oktobra i tim iz Rumunije ima prednost domaćeg terena. Revanš se igra šestog novembra u Beogradu. Ukoliko bi obezbedili plasman dalje, Traktoristi bi meč sledeće runde igrali 27. novembra, a revanš 11. decembra. Tim koji sa klupe predvodi bivši igrač Čukaričkog Lazar Popović je vrlo dobro ušao u sezonu. U prva četiri kola ostvarili su tri pobede i nalaze se na trećem mestu, domah iza Crvene zvezde i Čukaričkog.

Izabrane vesti

Liga mladih se igra od 2013. godine, a prethodne sezone titulu je osvojio Olimpijakos. Grčki velikan je u finalu bio ubedljiv protiv Milana (3:0). Najviše osvojenih trofeja imaju Čelsi i Barselona - po dva. Od ove sezone u takmičenju važi isti sistem kao i Ligi šampiona. Finale je na programu 28. aprila sledeće godine.


tagovi

FarulIMTUEFA Liga mladih

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara