(AFP)
(AFP)

Oluja odložila meč za sat i po; Siti i Barsa to nadoknadili goleadom

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.24. | 04:46

Španski i engleski velikan u Orlandu odigrali meč u kojem je posle 90 minuta bilo izjednačeno, da bi na kraju na penal ruletu veštiji bio sastav Hansija Flika - 2:2 (4:1)

Sat i po je okupljena masa na "Camping World" stadionu u Orlandu zbog olujnog vremena čekala da počne prijateljski okršaj između fudbalera Barselone i Mančester sitija, međutim posle 90 minuta igre mogla je da kaže da se svo čekanje, kišnjenje i stajanje isplatilo pošto su prisustvovali meču sa puno golova u kojem u regularnom delu nije bilo pobednika da bi u penal seriji veštiji bio katalonski sastav slavivši sa 4:1 (2:2).

Očekivano, ni španski ni engleski velikan nije nastupao u najjačem sastavu. Pep Gvardiola sa jedne i Hansi Flik sa druge strane su na teren poslali mlađu gardu. Iz prvih 11 je kod Sitija bio samo golman Ederson, Joško Gvardiol, Džek Griliš i Erling Haland, dok su čast seniora branili Mateo Kovačić i Kalvin Filips. U Barsi ni toliko pošto je uz četu junoša najpre istrčao samo pomalo zaboravljeni Kleman Lengle, dok su sa klupe kasnije ušli Robert Levandovski, Inigo Martinez i Orion Romeu.

Izabrane vesti

U tako izmešanom sastavu, bilo je čega da se vidi. Najpre kako oba tima u svojim akademija poseduju ozbiljnog talenta koji bi ako se pravilno brusi, mogao da postane vredan dijamant.

Tu pre svega mislimo na Barsine klince, strelce golova - Paua Viktora i Pabla Torea koji su dvaput dovodili Katalonce u vođstvo. Prvo u 24 minutu, kasnije u nadoknadi prvog dela igre.

Između ta dva pogotka se smestio i jedan sa druge strane koji je delo 19-godišnjeg Nika O'Rajlija, bisera Sitijeve škole.

U nastavku se mreža tresla još samo jednom, a zatresao ju je Griliš u 60. minutu čime je postavio konačan rezultat.

Zatim se pristupilo izvođenju jedanaesteraca u kojima su mnogo koncentrisaniji bili momci u bordo-plavim dresovima. Svi su bili sigurni počev od najskusnijeg Levandovskog preko mlađih Noe Darviča, Alehandra Balde do 16-godišnjeg Tonija Fernandeza, dok je kod Građana pogodio jedino Amar Fatah. Promašili su Kalvin Filips i Jakob Rajt.

U nastavku američke turneje, Barselonu očekuje okršaj sa najvećim rivalom. Real Madridom 4. avgusta u Njujorku, kao i megdan sa Milanom tri dana kasnije u Baltimoru. Što se tiče Sitija, on će u subotu u Kolumbusu igrati protiv Čelsija pre nego što se 10. avgusta sa Mančester junajtedom bude borio za prvi trofej u sezoni - Komjuniti šild.


tagovi

BarselonaMančester Sititurneja po SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara