Olmo pritiska Barsu: Ako se klubovi dogovore, bolje da idem odmah

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.01.20. | 10:59

Špancu se žuri da ode iz Zagreba

Nije tajna, niti Dani Olmo to pokušava da sakrije – u Dinamu sebe više ne vidi, pogotovo otkako je hrvatski šampion ispao iz Lige šampiona i više nema evropskih takmičenja u Zagrebu.

Hteo je vihorni Španac još letos da napusti Maksimir i svoju karijeru gradi na nekom drugom mestu, ali tada se nije dalo klupskim čelnicima da dobiju rekordnu ponudu i makar 40.000.000 evra koji bi ozbiljno podigli lestvicu za fudbalske prilike u ovom delu Evrope.

Izabrane vesti

Dinamo sada ima na stolu zvaničnu ponudu Barselone, mada se o detaljima iste ne zna gotovo ništa. Olmo poziv iz svoje kuće vidi kao odličnu priliku da dokaže da je bio vredan dresa Barselone i pre nego što je napustio čuvenu Masiju i došao u Zagreb. Olmo je u razgovoru za katalonski L'Esportiu pojasnio da bi za njega i dalju karijeru bilo najbolje da već sada pojača Barselonu kako bi mogao da se izbori za bolji status do narednog leta.
“Ne znam da li će me Barselona otkupiti sada ili na leto, to je pitanje za moje zastupnike. Ali, ako se klubovi nađu oko cene, najbolje bi za mene bilo da odem sada“, poručio je Olmo i nastavio:
“Vreme mi je da idem. Cilj mi je da igram EURO i biće mi teško da to učinim ako u narednim mesecima budem igrao u slabijem takmičenju. Nije cilj samo da igram EURO, već i da nastavim svoj dalji napredak. Iskreno, spreman sam da napravim sledeći korak u karijeri“.

Mladi ofanzivac koji je zbog dobrih igara u Dinamu zaslužio i reprezentativni status, kaže da ne razmišlja previše o etiketi od 40.000.000 evra, već da li je Barselona dostavila zvaničnu ponudu ili ne.
“Jako me čini srećnim to što se priča o interesovanju Barselone i što tamo razmišljaju o mom povratku. Proveo sam šest divnih godina u Masiji i tamo sam naučio stvari za ceo život. Zato bi najbolje za mene bilo da odem iz Zagreba i vratim se u Kataloniju“.

Olmo je u dosadašnje 22 utakmice postigao osam golova i upisao još sedam asistencija. 

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara