Sudar sa Nikolom Milenkovićem posle kojeg se povredio Dani Olmo (©Reuters)
Sudar sa Nikolom Milenkovićem posle kojeg se povredio Dani Olmo (©Reuters)

Olmo definitivno preskače Švajcarce i njihovo "polje krompira"

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 13:55

Vezista Španije je povredio koleno u duelu sa Srbijom i ne želi ništa da rizikuje, pa će Crvena furija biti oslabljena za meč 2. kola Lige nacija, koji se igra ove nedelje od 20.45 časova u Ženevi

Sada je i definitivno, Dani Olmo neće moći da igra za Španiju protiv Švajcarske (nedelja, 20.45) u 2. kolu Lige nacija. Španski AS je potvrdio da neće biti u protokolu u Ženevi.

Razlog je lakša povreda kolena, koju je pretrpeo posle jednog duela na utakmici sa Srbijom (1:1). Olmo je generalno dobro, ali niko ne želi da rizikuje da se situacija pogorša zbog lošeg stanja terena u Švajcarskoj.

Izabrane vesti

Kako pišu Španci, teren u Ženevi je kritičan. Na AS-u su upotrebili termin „kao polje krompira“. Jasno, ako je neravna i tvrda zemlja, za čoveka koji ima povredu kolena najbolje je da ne igra. Pogotovo što je ipak reč o Ligi nacija, a ne nekom odlučujućem meču na Mundijalu.

Olmo nije ni radio na poslednjem treningu, bio je na lekarskim pregledima kako bi se definitivno utvrdilo da ne postoji neki ozbiljniji problem sa ligamentima ili meniskusom. Oseća bol, ali trebalo bi da to brzo prođe i da bude spreman koliko već za sledeću utakmicu Barselone u Primeri, u nedelju sa Đironom.


20.45: (5,10) Švajcarska (3,60) Španija (1,80)


Dobra vest i za Katalonce, ali i za Švajcarce, koji su pre tri dana izgubili od Danske sa 2:0. Sada žele da poprave utisak pred svojim navijačima, a svakako će im biti lakše što na terenu neće biti Olma.

Očekuje se da njegovo mesto popuni fudbaler Valensije Pepelu, koji još uvek nije debitovao u dresu Crvene furije. Ovaj 26-godišnji vezista je igrao samo za omladinsku i mladu selekciju Španije, za koje je zabeležio sedam, odnosno tri nastupa.

LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 2. KOLO

Nedelja

GRUPA 1

20.45: (1,75) Hrvatska (3,70) Poljska (5,40)

20.45: (1,27) Portugalija (5,90) Škotska (10,5)

GRUPA 4

18.00: (1,85) Danska (3,45) Srbija (5,15)

20.45: (5,10) Švajcarska (3,60) Španija (1,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijaDani OlmoFudbalska reprezentacija Španijereprezentacija Švajcarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara