Pristalice Olimpijakosa (© Reuters)
Pristalice Olimpijakosa (© Reuters)

Olimpijakos stiže u Leskovac: Novajlija spasao tim iz Pireja i zakazao megdan Čukaričkom

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 23:00

Pogotkom najnovijeg pojačanja Sotirisa Aleksandropulosa u 90+6. minutu grčki velikan prošao u plej-of za Ligu Evrope gde će igrati protiv srpskog predstavnika

Bio je pirejski velikan na konopcima protiv zahuktalog belgijskog vicešampiona, činilo se da je klub sa Karaiskakisa zreo za eliminaciju iz kvalifikacija za Ligu Evrope, a onda je najbolji strelac Genka Džozef Pejntsil dobio crveni karton i u potpunosti okrenuo vodenicu na stranu grčke ekipe. Heroj crveno-belog dela Atine postao je mladi Sotiris Aleksandropulos. Pozajmljeni igrač lisabonskog Sportinga stigao je u klub pre desetak dana, večeras je odigrao tek drugi meč u novom timu, a golom u šestom minutu sudijske nadoknade doneo je Olimpijakosu izjednačenje 1:1 (pobeda u ukupnom skoru 2:1) i izlazak na megdan Čukaričkom u plej-ofu za drugo po kvalitetu evropsko takmičenje.

Krenuli su popularni Štrumpfovi silovito od samog starta znajući da je Olimpijakos isuviše tvrd tim da bi se bilo šta čekalo, iako je prednost najtrofejnijeg grčkog kluba iznosila samo jedan gol nakon prve utakmice. Ofanzivna igra isplatila se Genku sredinom prvog poluvremena, kada je u jednom od brojnih prodora vihornog Džozefa Pejntsila, napadača iz Gane oborio u šesnaestercu argentinski centralni bek Nikolas Freir. Nije mogao niko da odgovori Pejntsila od izvođenja penala, pa je prilično vruće glave preuzeo odgovornosti i pogodio samo stativu. Ipak, imao je sreće da je protivnički golman Aleksandros Pashalakis izašao sa gol-linije ranije, pa je izvođenje najstrože kazne ponovljeno. Iz novog pokušaja bio je prezican igrač koji se poslednjih dana dovodi u vezu sa prelaskom čak i u neke Premijerligaške klubove.

Izabrane vesti

Nije Genk materijalizovao terensku inicijativu u nastavku poluvremena, a kada to nisu uradili tim Dijega Martinesa je u maniru iskusnih ekipa naterao rivala na samouništenje. Pentsil je zaradio crveni karton u 66. minutu, a onda se odnos snaga na terenu suštinski promenio. Udarac Sotirisa Aleksandropulosa van šesnaesterca presudio je belgijskoj ekipi u šestom minutu nadokande, za veliko slavlje u Atini.

Prvi duel Olimpijakosa i Čukaričkog biće odigran 24. avgusta na stadionu Jorgos Karaiskakis, dok će Čukarički biti domaćin na stadionu u Leskovcu, sedam dana kasnije.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE – 1. KOLO (REVANŠI):

Četvrtak

HJK Helsinki - Karabag 1:2 (1:1) - prvi meč 1:2

Heken - Žalgiris 1:2 (1:1) - prvi meč 3:1

Brejdablik - Zrinjski 1:0 (0:0)- prvi meč 2:6

BATE Borisov - Šerif 2:2 (1:2) - prvi meč 1:5

Dnjepar 1 - Slavija Prag 1:1 (1:0) - prvi meč 0:3

Genk - Olimpijakos 1:1 (1:0) - prvi meč 0:1

Ludogorec - Astana 5:1 (1:1) prvi meč 1:2


tagovi

OlimpijakosGenkČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara