Jasin Benzija u akciji
Jasin Benzija u akciji

Olimpijakos se pojačao tokom žreba: Stigao nestašni dečko francuskog fudbala

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.08.19. | 19:48

Atinjani pokušavaju da ožive veliki talenat Jasina Benzije

U večeri kada ga je žreb poslao u grupu sa Bajernom, Totenhemom i Crvenom zvezdom, Olimpijakos dovodi zanimljivo pojačanje. Istina, na pozajmicu, ali ukoliko Atinjani uspeju da smire glavu i temperament nestašnog dečka francuskog fudbala, mogli bi da dobiju vredno pojačanje.

Radi se o Jasinu Benziji (24), ofanzivnom vezisti koji je ugovorom vezan za Lil. Samo ugovorom, pošto u klubu sa severa Francuske odavno ne računaju na njega.

Izabrane vesti

Benzija, koji je ponikao u čuvenoj školi Liona, je davno otpisan i poslat da trenira sa drugim timom Doga, a prethodne sezone nastupao je u Turskoj za posrnuli Fenerbahče u čijem je dresu zabeležio 22 nastupa i tri asistencije.

Radi se o nekada velikom talentu francuskog fudbala koji je bio predvodnik generacije koja je izgubila u finalu Evropskog prvenstva za omladince u Litvaniji od Srbije i igrao za sve mlađe kategorije Galskih petlova. Uprkos francuskom pasošu, u međuvremenu je postao reprezentativac Alžira u čijem je dresu odigrao četiri utakmice, a nije mu strana igra na svim ofanzivnim pozicijama.

Prvobitno, Olimpijakos je želeo Rašida Gezala iz Lestera kao ofanzivno pojačanje, ali je visoka cena oterala grčkog velikana daleko od Engleske. Našli su za početak jeftino rešenje u Benziji koji bi mogao da bude džek-pot. Ako sredi glavu...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara