Karaiskakis stadion (©Reuters)
Karaiskakis stadion (©Reuters)

Olimpijakos podneo krivične prijave protiv sudija zbog zločinačkog udruživanja?!

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.01.24. | 15:27

Posle derbija sa AEK-om...

Što južnije to – luđe. Možda nije najsrećniji izbor reči, ali drugu nemamo da objasnimo informaciju koja je upravo stigla iz Grčke. Olimpijakos je naime podneo krivične prijave protiv petorice sudija koje tereti za, u slobodnom prevodu, zločinačko udruživanje radi izvršenja krivičnog dela.

Nije šala, potpredsednik kluba Aleksis Kugijas je to javno obelodanio na konferenciji za novinare na kojoj je Olimpijakos još jednom izdvojio arbitre kao krivce za poraz u gradskom derbiju sa AEK-om (1:2).

Izabrane vesti

Tužba je podneta protiv sudije derbija Borisa Marefke, njegovih pomoćnika Andrea Erma i Mateja Zemka, VAR arbitra Kristijana Mikela i njegovog asistenta Andreasa Mejdanasa. Zanimljivo, glavni sudija Boris Marefka inače je Slovak, Mikel je Danac, ali svi će pred grčki sud.

Olimpijakos prst krivice upire i ka predsedniku Fudbalskog saveza Grčke Panajotisu Baltakosu, predsedniku Sudijske komisije Peteru Freojdfeldu, te još dvojici članove tog tela, Stavrosu Mandalosu i Janisu Spiropulosu.

Na dugačkoj i možete da pretpostavite koliko neuobičajenoj konferenciji za medije, Kugijas je rekao da je u pomenutom meču Olimpijakos oštećen čak 19 puta, a ne samo god poništenog gola i nedosuđenog penala što su inače dve stavke koje su navijači potencirali.


tagovi

GrčkaGrčka 1OlimpijakosAEKAEK Atina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara