Foto: AFP
Foto: AFP

Olimpija vlada Asunsionom: Veliki derbi Paragvaja odlučen sa bele tačke

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.12.20. | 03:14

Gosti posle jedanaesteraca slavili najvećeg rivala

Sero Portenjo i Olimpija su u okviru četvrtfinala plej-ofa Klasure upriličili duel u potpunosti vredan epiteta finale pra finala.

Klasiko Paragvajo doneo je pregršt uzbuđenja i veoma neizvesnu borbu u kojoj je pobednik odlučen tek nakon jednaesteraca, a bolji na penal ruletu bili su fudbaleri Olimpije koji su trijumfovali rezultatom 4:1, nakon što je u regularnom delu igre bilo 1:1.

Izabrane vesti

Porazom u poslednjem kolu ligaškog dela od 12. oktobra (1:2), Sero Portenjo je već u četvrtfinalu zakazao susret sa Olimpijom i najveći derbi Paragvaja.

Osvajač Aperture upravo protiv gradskog rivala je vodio glavne bitke na putu do trofeja, a rasplet uoči plej-ofa doneo je susret iz kojeg je samo jedan od favorita mogao da obezbedi kartu među četiri najbolja tima.

Gosti su u susret ušli oprezno, bez želje da previše rizikuju, ali vidno motivisani da se revanširaju za prethodna dva prvenstvena poraza. Prvu priliku da ugroze gol rivala imali su u 10. minutu, a iskoristio je Rekalde posle dodavanja Toresa.

Pogodak Olimpije uticao je da se rasplamsa igra u Asunsionu, a domaćin je odgovorio posle samo pet minuta. Arzamendija je poslao loptu pred gol rivala gde je spreman bio Himenez koji je dobrom reakcijom anulirao zaostatak Sero Portenja.

Domaćin se u potpunosti razigrao posle izjednačujućeg gola, te su usledile dve pretnje Espinoe i prodor Akuina posle kojeg je izostao završni udarac. Nakon što su uspeli da odole napadima rivala fudbaleri Olimpije u zavrpnici prvog poluvremena su se konsolidovali i uspostavili svoju igru čime su najavil da se neće olako odreći karte za mesto u polufinalu.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima koji su diktirali tempo, a najbolju priliku imao je fudbalski veteran Roke Santa Kruz u 68. minutu kad je vrlo dobro gađao glavom. Ipak, inicijativu Olimpije prekinuo je drugi žuti karton De la Kruza u70. minutu. Problemi gostiju nastavili su se četiri minuta kasnije kad je Rekalde doživeo povredu zbog koje je prinudno zamenjen, međutim Olimpija je uprkos svim poteškoćama uspela da parira velikom rivalu.

Brojčane snage izjednačile su se u 82. minutu kad je Espinola zaradio drugi žuti karton pa su timovi sa po deset igrača ušli u završnicu borbe za mesto u polufinalu. Kako je vreme odmicalo rivali su sve više fokus usmeravali ka penal ruletu koji je na kraju i odlučio pobednika.

Led za goste probio je Silva, a posle promašaja Valdeza, Kamačo je uvećao vođstvo Olimpije. Gol za Ciklon potom je postigao Vilasanti, a promašaj Gimeneza, naplatili su Polenta i Tores za veliko slavlje Olimpije.

Rival Olimpiji u polufinalu biće Sol Amerika koja je golom Valdeza eliminisala Nasional.

PARAGVAJ 1, PLEJ-OF - ČETVRTFINALE

Utorak

Nasional - Sol Amerika 0:1 (0:0)

/Valdez 82/

Sreda

Sero Portenjo - Olimpija 1:1 (1:1) penalima 1:4

/Himenez 15 - Rekalde 10/

22.30: (2,75) 12. Oktobar (2,95) Guairena (2,65)

Četvrtak

01.00: (2,25) Libertad (3,10) Guarani (3,20)



tagovi

Olimpija AsunsionSero PortenjoParagvaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara