Markus Rašford (Reuters)
Markus Rašford (Reuters)

Old Traford video gazelin trk od 50 metara: Markus Rašford odveo Junajted u četvrtfinale Karabao kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.12.22. | 22:53

Lider Čempionšipa Barnli pao u Mančesteru bez ispaljenog metka, a nije da nije imao šansi

Posle 39 dana - ako ne računamo prijateljske utakmice - na teren su istrčali fudbaleri Mančester junajteda i sa kombinovanim timom pokazali lideru drugog ranga engleskog fudbala Barnliju da je Premijer liga ipak kategorija za sebe. Nisu Crveni đaovli odigrali savršenu utakmicu, mogao je gost sa Turf Mura komotno da im zagorča život u drugom poluvremenu, ali su se na kraju sa, na oko rutinskih 2:0 plasirali među najboljih osam timova Karabao kupa.

Junak Mančestera Markus Rašford, anti-heroj Barnlija Ešli Barns. Reprezentativac Engleske je i sa tri gola na Svetskom prvenstvu u Kataru pokazao da je u odličnoj formi, a isto je demonstrirao i večeras na Old Trafordu kojem je ponudio najlepši detalj na utakmici. Teatar Snova video je gazelin trk od 50 i kusur metara, nakon kojeg se ušetao u šesnaesterac i iskosa savršeno pogodio dalji ugao. Bio je to gol pred istek sat vremena igre, za vođstvo od 2:0 i mirniju završnicu utakmice.

Izabrane vesti

Doduše, značajno uzbudljivijom i neizvesnijom mogao je da je učini Barns da je realizovao bar jednu od nekoliko izglednih prilika koje su mu saigrači iskreirali. Svojevremeno, dok je igrao u tandemu sa Krisom Vudom, kada god bi Barnli tresao mreže, pogoci Austraijanca su maltene bili aksiom, ali večeras se poprilično ispormašivao. Možda i najbolju šansu poslao je u nepovrat nekih sedam minuta pre isteka devedesetog kada je sa svega sedam, osam metara poslao loptu uz levu stativu gola večeras poprilično nesigurnog Martina Dubravke.

Barnli je u Mančester došao posle četiri vezane pobede i u svakom sa po tri postignuta gola, samopouzdanje je bilo na nivou, ali napadačka oštrica tupa. Nisu puleni Vensana Kompanija naudili odbrani sa improvizovanim štoperskim tandemom Lindelef - Kazemiro (Megvajer ni na klupi, Varan odmarao, Lisandro Martinez slavio sa Argentinom), te bekovima Tajrelom Malasijom i Aronom Van Bisakom.

To što je odigrao samo četiri minuta ove sezone nije omelo Van Bisaku da u 27. minutu iskoristi lucidnu dugu loptu Bruna Fernandeša, te spakuje pogodak Kristijanu Eriksenu. U prvom delu poprilično bezopasni gost je načet, a dotukao ga je Rašford koji je većim delom utakmice bio prava napast za odbranu Barnlija.

Gotovo istovremeno, Notingem Forest je uz dva pogotka Brenana Džonsona, te po jedan u režiji Džesija Lingarda i Taiva Avonjija eliminisao Blekburn (1:4), ali je Brajton razočarao. Igraće se četvrtfinale Liga kupa bez timova iz Čempionšipa, tačnije, među najboljih osam plasiralo se sedam premijerligaša i trećeligaš Čarlton koji je posle 0:0 u 90 i kusur minuta bio nešto bolji ili preciznije rečeno, manje loš prilikom izvođenja jedanaesteraca.

Ekipa Roberta de Zerbija je prva šutirala, a posle prvih devet penala, samo tri su pretvorena u golove. Baš u toj petoj seriji prvo je Soli Marč propustio priliku da lansira Brajton među najboljih osam, kada se njegov tim suočavao sa eliminacijom, Bleket-Tejlor je uspeo da izjednači na 2:2. Nakon toga su izvođači bili po jednom precizni, ali je u sedmoj seriji tragičar premijerligaša postao Moizes Kaisedo, a heroj Čarltona Sem Lavel.

ENGLESKA, LIGA KUP - OSMINA FINALA

Utorak

MK Dons - Lester 0:3 (0:2)

/Tileman 18, Perez 29, Vardi 50/

Njukasl - Bornmut 1:0 (0:0)

/Smit 67ag/

Sautempton - Linkoln Siti 2:1 (1:1)

/Adams 25, 74 - Bazunu 2ag/

Vulverhempton - Džilingem 2:0 (0:0)

/Himenez 77pen, Ait Nuri 90+1/

Sreda

Blekburn - Notingem Forest 1:4 (1:1)

/Varton 43 - Džonson 13, 90+2 Lingard 53, Avonji 79/

Čarlton - Brajton 0:0 /4:3 penalima/

Mančester junajted - Barnli 2:0 (1:0)

/Eriksen 27, Rašford 57/

Četvrtak

21.00: (2,00) Mančester Siti (3,60) Liverpul (4,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Mančester JunajtedMarkus RašfordKristijan Eriksen

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara