Nejmar (© Reuters)
Nejmar (© Reuters)

Okrutni Dugari: Ne mogu da podnesem Nejmara, srećan sam što se povredio

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 12:23

Brazilac dve godine proveo u ambulanti otkako je stigao u PSŽ

Bio je prvak sveta (1998), prvak Evrope (2000), međutim, nikad nije dostigao popularnost Nejmara. Na kraju krajeva, igrao je za Marselj, te bi u rivalstvu kluba sa Velodroma i Pari Sen Žermena trebalo tražiti deo razumevanja za reči Kristofa Dugarija, pošto je još jednom žestoko opleo po Brazilcu.

Ne štedi nekadašnji reprezentativac Francuske nikoga, ranije je kritikovao i Tomasa Tuhela dok je ovaj bio na klupi prvaka države, asove iz reprezentzacije, sad se okomio na „desetku“ PSŽ-a. I to u trenutku kad je potvrđeno da je završio sezonu zbog povrede skočnog zgloba.

Izabrane vesti

U velikom broju slučajeva fudbalski svet bi se sažalio na Nejmara. Ne Dugari. Baš suprotno, možda i okrutno.

Srećan sam zbog PSŽ-a što se Nejmar povredio! Smatram ovo neverovatnom šansom za Kristofa Galtijea, u jednom trenutku bi morao da pokaže hrabrosti i preseli Nejmara na klupu, jer bi to bilo jedino rešenje. Razlog: ekipa je uravnotežena kad ima petoricu iza lopte i dvojicu napadača kakvi su Mbape i Mesi“, pojasnio je Dugari.

Prema oceni nekadšanjeg napadača Bordoa, Marselja, Milana, Barselone i Birmingem Sitija, kompletan utisak koji Brazilac ostavlja na terenu – i van njega – utiče na stav.

Više ne mogu da ga gledam. Ne mogu da ga podnesem! Nerviraju me čak i njegovi driblinzi, njegov stav. Umorio sam se od njega i ne želim više da ga vidim na terenu. Bez Nejmara, PSŽ će verovatno igrati nešto povučenije i na kontranapade. Ova ekipa nije u stanju da kontroliše utkamice kad izgubi posed, trojica napadača (Nejmar, Mbape, Mesi) ne vraćaju se u odbrani i onda je tim u opasnosti. Zato i prima veliki broj golova“.

Zamene baš i ne blistaju.

Ugo Ekitike je pokazao da još nije zreo za prelazak na najviši nivo. Ostali ofanzivci, napadači su prosečni“, smatra Dugari.

Inače, otkako je stigao u Pari Sen Žermen, Nejmar je zbog raznih povreda bio van akcije 625 dana. S obzirom da ga nećemo gledati do kraja sezone, broj dana na bolovanju će preći 700. To znači da skoro dve godine uopšte nije bio u kombinaciji za tim.

Konkretno: odigrao je 30 od 55 mečeva kluba sa Parka prinčeva u sezoni 2017/18, u narednoj još manje (28 od 55), zatim 27 od 49, pa 31 od 57 i u ovoj svega 28.


tagovi

NejmarPari Sen ŽermenDugariKristof Dugari

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara