Srđan Vujaklija, najbolji strelac RFK Novog Sada sa pet golova (©Starsport)
Srđan Vujaklija, najbolji strelac RFK Novog Sada sa pet golova (©Starsport)

Okršaj dojučerašnjih niželigaša za nadu o promociji u Mozzart Bet Superligu

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.03.23. | 09:50

Usled odlaganja duela u Čajetini i Loznici, ovog četvrtka je na programu samo susret Novog Sada i Jedinstva iz Uba, koji počinje od 13.00 časova

Trebalo je ovog četvrtka da uživamo u tri utakmice Mozzart Bet Prve lige Srbije, ali zbog loših vremenskih uslova odigraće se samo jedan meč. Onaj zakazan za 13 časova, kada će snage odmeriti prošlogodišnji niželigaši RFK Novi Sad i Jedinstvo iz Uba.

Obe ekipe su prošle sezone za zelenim stolom izborile promociju u drugi rang. Jedinsvo je zauzelo treću poziciju u Srpskoj ligi Zapad, ali je dobilo specijalnu pozivnicu ispred požeške Sloge, posle odustajanja od takmičenja OFK Žarkova.

Izabrane vesti

S druge strane, RFK Novi Sad se takmičio u četvrtom rangu, u zoni Vojvođanska liga Jug, gde je zauzeo prvo mesto. Međutim, umesto da igra Srpsku ligu, fuzionisao se sa Proleterom iz Novog Sada i zauzeo njegovo mesto u Prvoj ligi.

I sada, nepunu sezonu kasnije, obe ekipe imaju šansu da se domognu Mozzart Bet Superlige. Uoči njihovog susreta 21. kola obe ekipe su na pozicijama koje vode u plej-of. Novosađani su peti, imaju 31 poen, četiri više od osmoplasiranog Jedinstva. Ukoliko Kanarinci trijumfuju, izjednačiće se na četvrtoj poziciji sa Inđijom i tako se približiti baražu za promociju u elitu, dok bi Ubljani sa nova tri boda došli do šestog mesta i tako dodatno podgrejali veru u još jedno preskakanje ranga.

13.00: (2,05) RFK Novi Sad (3,10) Jedinstvo Ub (3,60)

Oba tima su takmičarsku godinu otvorili na najbolji mogući način. Novi Sad je prošle subote savladao Trajal u Kruševcu sa 3:0, golovima Veljka Mladenovića i Branislava Jovanovića u prvom poluvremenu, odnosno Vojislava Balabanovića sredinom nastavka. Nešto manje ubedljivo bilo je Jedinstvo, koje je na prolećnoj premijeri u Ubu savladalo Zlatibor sa 2:0, pogocima Stefana Denića iz jedanaesterca i Kvakua Karikarija.

Posle tog meča, kako je Mozzart Sport prvi objavio, mladi napadač iz Gane je dogovorio transfer u švedskog prvoligaša AIK iz Stokholma, koji će Ubljanima da uplati na ime obeštećenja 500.000 evra, ali se i obavezati da prosledi 30 odsto profita od narednog Karikarijevog transfera.

Ovaj veliki posao svakako će biti motiv više i ostalim igračima Jedinstva, kada znaju da su pod okom inostranih skauta. Uostalom, sa ciljem da se probije do jačih liga, na stadion „Dragan Džajić“ je došao ove zime i Frederik Tvumasi, fudbaler iz Gane, koji još čeka na debi u srpskom fudbalu.

U prvoj polusezoni Jedinstvo i RFK Novi Sad su odigrali 1:1. Kanarinci su bili bliži pobedi u Ubu, od 29. minuta su vodili golom Strahinje Karišića, novog igrača Rada, ali je pogotkom u 90. minutu Filip Avrić spasao domaćinu bod.

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE - 21. KOLO

Sreda

IMT - Radnički Novi Beograd 1:1 (1:0)

/Luković 43 - Sekulić 58/

Rad - Inđija 2:3 (2:2)

/Živojinović 9, 22 - Nedeljković 15p, Stojanović 36, Vuković 86/

Železničar – GFK Sloboda 6:1 (1:0)

/Petrović 43, Grgić 60p, Obradović 76, Zuvić 80, Jovanović 86, Mirosavljev 90+3 - Rašković 68/

Trajal - OFK Vršac 0:0

Mačva - Radnički Sremska Mitrovica 0:0

Četvrtak

13.00: (2,05) RFK Novi Sad (3,10) Jedinstvo Ub (3,60)

Odloženo

Zlatibor - Grafičar

Loznica - Metalac

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeJedinstvo UbRFK Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara