"Rekorder: Novak Đoković"
"Rekorder: Novak Đoković"

Đoković, Murinjo, Mesi, Ronaldo… Za Ginisa!

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.09.15. | 11:10

Najbolji svetski teniser ušao u knjigu rekorda za 2016. godinu, kao petostruki osvajač Australijen opena i akter najdužeg finala grend slema u istoriji tenisa

Rekorder: Novak Đoković

Najveće zvezde sporta među kojima su Novak Đoković, Žoze Murinjo, Kristijano Ronaldo, Frenk Lampard… našli su se u novom izadanju Ginisove knjige rekorda za 2016. godinu.

Izabrane vesti

Njima su prethodnih dana i zvanično uručeni sertifikati, odnosno priznanja da su isunili uslov za ulazak u probrano društvo, a uspesi koje su postigli biće štampani u novom izdanju i to u dve knjige. Jedna knjiga će sadržati samo fudbalske rekorde, dok će se u drugoj naći šampioni iz ostalih popularnih sportova.

Naš Đoković predvodi rekordere među teniserima, a dobio je dva sertifikata - kao teniser sa najviše titula na Australijen openu (pet) i kao akter najdužeg finala grend slema u istoriji, meča sa Nadalom koji je trajao pet sati i 33 minuta.

Njemu uz rame je Amerikanka Serena Vilijams koja se upisala u knjigu rekorda kao teniserka koja je zaradila najviše u karijeri (40.000.000 evra).

Kod fudbalera, veliki je broj onih koji su se upisali u knjigu, a rekorder među rekorderima je Portugalac Žoze Murinjo koji je zaslužan za čak četiri velika dostignuća.

Menadžer Čelsija je sakupio najviše bodova u Premijer ligi u jednoj sezoni (95), osvojio najviše trofeja Lige šampiona sa različitim klubovima (dva), on je i najmlađi menadžer koji je stigao do 100 pobeda u Premijer ligi (imao je 49 godina i 12 dana), a napravio je i seriju od najviše mečeva kod kuće bez poraza (77).

Frenk Lampard ušao je u knjigu rekorda kao fudbaler koji je postiugao golove protiv najviše klubova (39), čime je srušio dosadašnji rekord Endija Kola koji je pogađao mreže 38 klubova.

Kristijano Ronaldo se proslavio rekordnim brojem het-trikova u Primeri (27), čime je nadmašio uspeh klupske legende Alfreda Di Stefana (26). Portugalac je takođe i najpopularniji fudbaler na Tviteru i Fejsbuku (sa 27.000.000 fanova), pa je i zbog toga ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

Leo Mesi se upisao u knjigu rekorda kao strelac najviše golova u Ligi šampiona (77), dok je Frančesko Toti najstariji fudbaler koji je nastupio u istoriji ovog takmičenja (sa 38 godina i 59 dana).

Jaja Ture je, recimo, rekorder po broju titula za najboljeg fudbalera Afrike (četiri)…

FOTO: Action Images


tagovi

Žoze MurinjoNovak ĐokovićLionel MesiKristijano RonaldoGinisova knjiga rekorda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara