Alehandro Garnaćo (Reuters)
Alehandro Garnaćo (Reuters)

Ogrejalo i Ten Haga: Garnaćove i Hejlundove majstorije za Junajtedovu pobedu posle mesec dana

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.10.24. | 18:03

Vila stigla Arsenal i Siti, Brajton upisao prvu premijerligašku pobedu od 31. avgusta

Ima desetak dana otkako je Erik Ten Hag preživeo šestočasovni sastanak uprave Mančester Junajteda. Ni serija od pet utakmica bez trijumfa, ni novi negativni rekordi kluba, te donji deo tabele Premijer lige nakon 7. kola nisu bili dovoljni za otkaz Holanđaninu. Na konferencijama se držao svoje ustaljene retorike da ga čelnici podržavaju, da treba da mu se sudi na kraju sezone. Sa džakovima pritiska na ramenima posmatrao je svoje pulene protiv Brentforda na Old Trafordu i konačno ih je, sve skupa, ogrejalo sunce. Prvi put od 21. septembra Crveni Đavoli proslavili su pobedu računajući sva takmičenja - 2:1.

Umeo je Brentford prethodnih sezona da bude vrlo nezgodan za mančesterskog velikana, ali uglavnom u duelima na Džitek Komjuniti stadionu. Teatar snova je i ovog popodneva ostao neosvojiva tvrđava za izabranike Tomasa Franka, iako su na poluvremenu imali minimalnu prednost. Ali objektivno, nije gostujući tim danas ni zaslužio da ponese bod, a kamoli bodove kući. Junajted je čitavog popodneva izgeldao kao tim sa jasnom idejom kako da napadne gol Flekena i da je bolje koristio prilike u prvom poluvremenu, te da mu Matijs De Liht u sudijskoj nadoknadi prvog dela, zbog krvave glave nije morao van terena, verovatno ne bi ni bilo rezultatske neizvesnosti.

Izabrane vesti

Jer Garnaćo je u prvom poluvremenu nekoliko puta kidisao na odbranu Pčela, ulazi u poziciju za udarac, ali neprecizno gađao bliži ugao. No, nije se ni približno obrukao kao Krisijan Eriksen kada je u 34. minutu iz zicer situacije prebacio gol.

Beše ovo utakmica u kojoj je Matijs De Liht podsetio na Nemanju Vidića. Krenuo je holandski štoper glavom gde drugi ne bi imali petlju da krenu nogom, dobio rasekotinu na temenu zbog koje je u dva navrata morao da izlazi kako bi krvarenje bilo zaustavljeno. Drugi put u zao čas, pre kornera Brentforda u smiraj poluvremena. A baš u odsustvu stuba odbrane, Diogo Dalo zaboravio je da isprati Itana Pinoka, a štetu nije mogao da sanira Kazemiro. Gosti su kao i pre godinu dana na Old Trafordu, otišli na 15-minutno osveženje sa prednošću.

Ali kao i lani, Junajted je ispravio krive drine u nastavku. I ne, nije morao da čeka do sudijske nadoknade kada ga je u prethodnom sudaru sa Brentfordom, sa dva ekspresna gola spasao sada već bivši mu igrač Skot Mektomini. Junajtedove pokretačke snage bili su Garnaćo i Hejlund. Samo što je počelo drugo poluvreme, a Argentinac je savršeno poklopio ništa manje prefinjen centaršut Markusa Rašforda. Englezu 40 premijerligaška asistencija za Junajted, Južnoamerikacu peti pogodak od starta sezone u svim takmičenjima.

Petnaestak minuta kasnije Frankovi momci mogli su samo da aplaudiraju Brunu Fernandešu i Hejlundu na dva magična poteza. Nije lako preseći da li je atraktivnija bila asistencija Portugalca ili egzekucija danskog golgetera koji je danas upisao 18. pogodak od dolaska u Junajted.

Ono što je publiku na Old Trafordu moglo i te kako da raduje, jeste Junajtedov poriv da ne brani pošto poto gol prednosti, već želja da još jednom zatrese mrežu i mirno zatvori utakmicu. I pokušavali su u nekoliko navrata Dalo, Rašford, Garnaćo i Bruno, pretili Flekenu, Bretford se branio. Dok je to činio, retko je uspevao da napadne i potraži eventualni izjednačujući gol. Praktično jedinu koliko-toliko opasnu imao je u nadoknadi vremena, ali je udarac Fabija Karvalja sa petnaestak metara bio nekontrolisan.

Istovremeno, Aston Vila je mršavo počela duel sa Fulamom, ali je iz Londona za Birmingem ponela ceo plen. I što je najvažnije, preokretom i pobedom na Krejven Kotidžu bar na kratko izjednačila se sa Mančester Sitijem i Arsenalom koji zauzimaju drugu i treću poziciju na tabeli.

Uzimajući u obzir sve okolnosti, Fulam ima za čim da žali. Vodio je od 5. minuta zahvaljujući Himenesu, a i nakon što je Rodžers koji minut kasnije doneo izjednačenje, domaćin je izborio idealnu šansu da vrati prednost, ali je Andreas Pereira promašio penal. Ali to nije sve. Nakon što je Oli Votkins pred istek sat vremena igre doneo preokret Vili, Joakim Andersen je počastio birmingemski tim direktnim crvenim kartonom. Ubrzo je i Diop poslao loptu u svoju mrežu i Emrijevom timu otvorio se autoput ka pobedi. Andersenovo isključenje nije bilo jednio budući da je od 88. do trećeg minuta nadoknade rezrevista Džejden Filodžin dobio dva žuta kartona. Koste Nedeljkovića nakon reprezentativne pauze nije bilo u protokolu.

PREMIJER LIGA – 8. KOLO

Subota

Totenhem - Vest Hem 4:1 (1:1)

/Kuluševski 36, Bisuma 52, Areola 55ag, Son 60 - Kudus 18/

Fulam - Aston Vila 1:3

/Himenes 5 - Rodžers 9, Votkins 59, Diop 69ag/

Ipsvič - Everrton 0:2 (0:2) u toku

/Endijaje 17, Kin 40/

Sautempton - Lester 2:3 (2:0)

/Arčer 8, Aribo 28 - Buonanote 65, Vardi 74pen, Aju 90+8/

Mančester Junajted - Brentford 2:1

/Garnaćo 47, Hejlund 62 - Pinok 45+5/

Njukasl - Brajton 0:1 (0:1)

/Velbek 35/

18.30: (4,90) Bornmut (3,60) Arsenal (1,75)

Nedelja

15.00: (8,50) Vulverhemton (5,60) Mančester Siti (1,32)

17.30: (1,70) Liverpul (4,10) Čelsi (5,20)



tagovi

Mančester JunajtedAlehandro GarnačoRasmus Hojlund

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara