Ogorčenje u Berlinu: Lazar Samardžić traži da ide

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.07.20. | 14:59

Mladi fudbaler nezadovoljan minutažom

Servirao je Lazar Samardžić iznenađenje čelnicima Herte. U danima kada fudbalska Evropa bruji o tinejdžeru srpskih korena rođenom u Nemačkoj, za kojeg se raspituju najveći klubovi na kontinentu, on je tuširao plavo-bele sa zahtevom da ga puste da ide.

Kako piše Kiker, Lazar Samardžić je trebalo da bude naredna velika opklada Herte. Rođen je u Berlinu, u klub je došao kada je imao sedam godina, prošao je sve mlađe kategorije, debitovao je za prvi tim, nosi dres omladinske selekcije Nemačke. Što bi se reklo u epskoj pesmi, sve kako valja i trebuje.

Izabrane vesti

A onda – šok. Samardžić hoće da ide jer nije zadovoljan minutažom. Pod komandom trenera Bruna Labadije upisao je tri nastupa za A tim, a imao je i pet utakmica u drugi sastav u regionaloj ligi. Ipak, to tinejdžeru srpskih korena nije dovoljno.

Nisu, naravno, ni Nemci ludi. Znaju da je u pozadini nešto drugo, pa jasno pišu da iza svega stoje savetnici mladog igrača, među kojima je njegov otac. Žele da odvedu Lazara u jači klub. Bogatiji. Poslednji se pominjao Juventus, pre samo nekoliko dana.

Momak koji ima 18 godina ima i ugovor sa Hertom do juna 2022. Novi, zaključuje se, ne želi da potpiše. Tako su Berlinci stavljeni pred težak izbor: ili da ga „unovče“ sad za neke ozbiljnije pare ili da ga drže nezadovoljnog još godinu dana, pa onda prodaju, naravno za manji novac.

Herta je na potezu, a sat joj otkucava.


tagovi

Lazar SamardžićHerta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara