Šveđani ne staju, Bitorps je domaćica

Vreme čitanja: 1min | uto. 31.03.20. | 15:09

Jedan prijateljski meč večera u Skandinaviji

Dan bez prijateljske utakmice u Švedskoj ne postoji. Naročito u doba pandemije koronavirusom. Klubovi iz raznih skandinavskih divizija otkrivaju ko je od njih jači i istovremeno se pripremaju za šampionat.

Petoligaš Bitorps, inače član petog ranga švedskog fudbala izlazi na megdan Sodra Vingsu, koji igra u amaterskoj fudbalskoj ligi. Uloga favorita poverena je Bitorpsu, koji je prošle sezone slavio kod kuće rezultatom 3:0 i sa 4:2 u gostima, ali ovaj put neće biti lako, jer se promenilo više od polovine sastava. Ako posmatramo sve utakmice između timova, bilo ih je 134, a Bitorps je ostvario 62 pobede, dok je Sodra slavila na 39 mečeva.

Izabrane vesti

Zbog katastrofalnog početka sezone, Bitorps je neko vreme bio u zoni ispadanja, ali je postepeno trener uspeo da izvuče svoje igrače iz krize. Sada je tim već na trinaestom mestu, sedam bodova ispred autsajdera. To je bilo moguće zahvaljujući dobroj igri kod kuće, jer na gostovanjima ekipa i dalje igra loše. Generalno, Bitorps ima slabu odbranu, ali tim nije toliko loš u napadu. No, domaćinima očito nedostaje stabilnosti, jer je tokom sezone često vezao nekoliko poraza zaredom.

Sodra Vings je u fazi restrukturiranja, jer je na leto došao novi strateg za kojeg je rukovodstvo potpisalo puno novih igrača. Petoplasiran je na tabeli svog takmičenja, a cilj je plej-of. Ove sezone Vingsi su domaćinska ekipa, sa izraženim lošim rezultatima na strani.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara