©Reuters
©Reuters

Ofsajd! Tako kažu u VAR sobi - od koga se lopta odbila? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 22:30

Poništen pogodak Karima Benzeme u završnici prvog poluvremena

Mogao je Karim Benzema u korenu da promeni finale i sva dešavanja u prvom poluvremenu, koja su išla u korist dominantnog Liverpula, uspeo je Francuz da zatrese mrežu Alisona u 44. minutu utakmice, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

Nekoliko minuta se većalo u VAR sobi, odmeravalo se, premeravalo, pa je na kraju odlučeno da se radi o nedozvoljenoj poziciji.

Izabrane vesti

Pokazali su na kraju na grafičkom prikazu da je Benzemi dalja noga bila iza zamišljene linije. Zakomplikovao je fantastični napadač celokupnu situaciju, u prvi mah je previše oklevao, potom je na nju naleteo i Valverde, pa je ponovo stigla do Benzeme koji je na kraju pogodio.

Pomoćni arbitar je podigao zastavicu i posle svega očigledno bio u pravu. Kompletnu situaciju pokušao he da razjasni bivši sudija Ituralde Gonzales, koji poručuje da je Turpan procenio da se radi o odbitku od strane igrača Reala, što automatski stavlja u ofsajd situaciju Benzemu, Francuz se nalazi između dvojice Liverpulovih igrača najbližih golu, što znači da je u nedozvoljenoj situaciji.

"Mišljenje da je Valverde stigao prvi do lopte, potom se odbila od Fabinja. Za mene je opravdano poništen gol, pošto se radi o odbitku. Da je sudija smatra da se radi o izbijanju lopte od strane odbrane, onda bi Benzemin gol bio regularan. Turpan nije morao da ide da gleda monitor, s ozbirom da je pomoćnik na samom meču signalizirao ofsajd. Da to nije učinio, onda bi glavni arbitar morao da proverava", rekao je Ituralde.

Postoje i drugačije škole mišljenja, koje ne misle isto kao i sudije iz VAR sobe. Konkretno, analitičar sa Radija KOPE, Pedro Martin.

"Postoje dodiri dvojice igrača Liverpula. Dakle, to bi trebalo da bude gol, jer je sve regularno. Sramno je trošiti pet minuta na ovo", rekao je Pedro Martin.



tagovi

Karim Benzema

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara