OFK Beograd okrenuo u Lazarevcu, biće bure zbog penala u 90. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 31.08.24. | 22:54

Romantičari i dalje nižu odlične rezultate u gostima

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Nastavio je OFK Beograd Mozzart Bet protiv Napretka seriju nepobedivosti u gostima u Mozzart Bet Superligi, jer su Romantičari zabeležili već deseti bod iz četiri meča na strani ove sezone. Nije delovalo tako nakon prvog dela igre, u kojem su Čarapani bolji period krunisali golom Krstića, ali je OFK Beograd u nastavku imao spreman odgovor i u režiji Ovusua i Vlijtera najpre stigao do gola za izjednačenje, da bi, nakon diskutabilne VAR odluke Paločevič pred početak nadoknade vremena preokrenuo rezultat, a Stanojlović u nadoknadi postavio konačnih 3:1.

Izabrane vesti

Ostaje pitanje da li bismo uopšte videli gol u Lazarevcu, da najpre Đermanović, pa Preković nisu dva puta loše odreagovali, a onda da se na kraju nije desilo u šesnaestercu to što jeste - prava zavrzlama, s obzirom da je nakon kornera OFK Beograda lopta prošla tik pored ruke Marinkovića (koja je, istina bila sklonjena od tela, ali pravac lopte se nije menjao), no za VAR i glavnog sudiju na današnjem meču i to širenje ruke bilo je dovoljno za jedanaesterac, koji je, kao što rekosmo, značio pobedu Romantičara.

Koliko Srbiji nedostaju bolje travnate podloge i koliko jedva čekamo da uskoro većina superligaša i zaigra na novim, hibridnim konstrukcijama, svedočila je i večerašnja utakmica. Jer i Čarapani i Romantičari želeli su da igraju fudbal, videli smo i dobre poteze i šanse i sigurno je da bismo gledali mnogo sadržajniji, pre svega brži meč, da su uslovi dozvoljavali. Ostaje na kraju i pitanje zašto je Napredak birao baš stadion Kolubare za početne domaće utakmice u sezoni. Da ne ulazimo u to koliko su Lazarevac i Kruševac udaljeni...

Nekako su se obe ekipe dugo mučile da, i pored otvorene igre, uđu u zrelu šansu, a prvi pokušaj ozbiljnije pretnje bio je Petkovićev šut sa ivice šesnaesterca, no Popović se nije dao iznenaditi. Atakovao je povremeno OFK Beograd, probajući da pre svega preko agilnosti Ovusua i Vlijtera uđe u priliku i upravo iz jedne takve mogao je Bermudez preciznije sa pet metara iskosa, ali je gađao spoljni deo mreže.

Nakon prekida i rikošeta pred golom gostiju, u šansi koja nije ličila da će biti plodonosna, umalo je Krstić gađao u metu, kada je sa svega dva metra i pored istrčalog Popovića tresao prečku. To je bio samo uvod u dogođaj koji je usledio nekoliko minuta kasnije, a u kojem su se Karajlić i Ignjatović dugo borili da naprave dobar napad. Činilo se da je sve izgubljeno po Kruševljane, lopta je stigla do Đermanovića, ali je štoper OFK Beograda katastrofalno pogrešio i praktično poklonio loptu Krstiću, koji je blizu ivice šesnaesterca zahvatio loptu i precizno šutirao u 41. minutu u donji levi ugao gola Romantičara za vođstvo Napretka. Tako je vezista Čarapana ponovio ono što je uradio i pre dve nedelje na istom mestu, kada je prvencem u Mozzart Bet Superlige otvorio vrata pobedi domaćina protiv Spartaka (2:0).

OFK Beograd je morao mnogo odvanžije u nastavku meča, a jedino što je učinio do kraja poluvremena bila su dva loša pokušaja Paločevića iz slobodnih udaraca. No, već na pauzi, ulazak Anana u igru i selidba Gobeljića na drugi, za njega prirodniji bok, trebalo je da dodatno prodrma ekipu iz Beograda.

Ovusu je krenuo u dobar prodor, no nije mogao da pronađe put lopti do gola, ona je završila do Cvetkovića, a ovaj iz vrlo dobre šanse šutirao preko prečke. Donela je upravo pomenuta promena, samo nekoliko minuta kasnije, najozbiljniju priliku za Romantičare u dotadašnjem toku meča, jer Anan je sjajno prodro kroz odbranu Čarapana, našao Vlijtera, ali reprezentativcu Surinama se u bloku odmah našao Preković.

Ponovo je Ovusu napravio sjajan potez kada je u kaznenom prostoru domaćina proigrao Vlijtera, još jednom napadač OFK Beograda nije najsrećnije šutirao, ali je u tom 61. minutu Preković loše odreagovao i golmanu Napretka je lopta praktično prošla pored tela do mreže za izjednačenje. Zasluženo su Romantičari stigli do poravnanja rezultata, jer su praktično od dolaska sa pauze jedini pokušavali da pronađu put do gola.

Zanimljivu trostruku izmenu je neposredno pre toga načinio Goran Stevanović, s obzirom da je na teren poslao trojicu bonus igrača (Čubru, Miletića i Bubnja), iako je iz igre izvukao dotadašnji dvojac bonusa. To je donelo dve promene i u varijaciji igre, s obzirom da je Napredak tada zaigrao sa klasičnim špicem i iz formacije sa tri igrača u zadnjoj liniji, vratio se na dvojicu štopera.

Tih nekoliko minuta novog snalaženja ispostaviće se kao kobni po Čarapane, s obzirom da se Napredak nije oporavio od tog prvog gola Beograđana, iako je krenuo mnogo ozbiljnije u nastavak nakon izjednačenje.

Usledio je poziv iz VAR sobe za sudiju Jeknića, koji je značio novu pobedu za Romantičare u sezoni, koji već u septembru pokazuju evropske ambicije.

MOZZART BET SUPERLIGA - SEDMO KOLO

NAPREDAK - OFK BEOGRAD MOZZART BET - 1:3 (1:0)

(Krstić 41 - Vlijter 61, Paločević 90, Stanojlović 90+9)

Stadion Kolubare, Lazarevac

Sudija: Jeknić Stefan

Napredak: Preković 5 - Miličić 6 (od 59. Čubra 5; od 90. Marjanović -), Marinković 5,5, Bukorac 6 - Ignjatović 5,5, Krstić 6 (od 90. Obradović -),Tošeski 5,5 (od 59. Miletić 5) Vukajlović 5,5 - Karaklajić 6, Stoiljković 5, Petković 5,5 (od 59. Bubanj 5).

OFK Beograd Mozzart Bet: Popović 6,5 - Lazić 5,5 (od 46. Anan 7), Momčilović 6,5, Đermanović 5,5, Gobeljić 6 - Ado 6, Paločević 7, Cvetković 6 - Ovusu 7 (od 90. Obradović -), Vlijter 6,5 (od 69. Stanojlović 7) Bermudez 6 (od 74. Mituljikić -).

Igrač utakmice: Samjuel Ovusu (OFK Beograd) - 7



tagovi

Mozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara