(©Starsport)
(©Starsport)

OFK Beograd minimalcem zaokružio jesen, Inđija zimuje na drugom mestu

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.12.23. | 15:41

Očajni tereni i samo šest golova na pet utakmica

Prvi deo Mozzart Bet Prve lige Srbije prošao je u znaku OFK Beograda, koji je odavno osvojio zvanje jesenjeg prvaka, ali to ga nije nateralo da ukoči u finišu.

Romantičari su i u poslednjem kolu jeseni odigrali maksimalno, po jako teškom terenu i uspeli da kod kuće minimalcem savladaju Dubočicu, najprijatnije iznenađenje prvog dela sezone – 1:0.

Izabrane vesti

Gol odluke postignut je u 29. minutu, kada je napadač plavo-belih Georgijević ostao sam sa protivničkom štoperom na leđima, u prijemu lopte se okrenuo ka golu, ostavio rivala iza sebe i onda rutinski poslao fudbal u mrežu.

Ni pre, a ni posle toga, nije bilo mnogo prilika za gol, Dubočica je, pogotovo u prvom poluvremenu, bila ravnopravan rival lideru, no zavisno od utakmica u ponedeljak znaće na kojoj će poziciji zimovati do februara.

Na drugom mestu zimski raspust će provesti Inđija. Po katastrofalnom terenu zeleno-beli su iskoristili umor Vršca, koji je u sredu igrao Kup Srbije i izbacio Napretka. Zato je gostima manjkalo snage i svežine, što je Inđija iskoristila da pobedi sa 2:1.

Prvi gol je došao kao posledica užasnog terena, koji je više ličio na krtičnjak nego na fudbalski „zeleni tepih“. Petrić je odigrao povratnu loptu golmanu, nju je blato usporilo, taman dovoljno da je preseče Stojanović i iz dva pokušaja pošalje u gol.

Maričić je u 69. minutu duplirao vođstvo Inđije posle sjajne akcije u kojoj je izbačena iz ravnoteže cela odbrana Vršca, dok je poraz gostiju ublažio Ćejić u 77. minutu.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 20. KOLO

Subota

Kolubara – Jedinstvo Ub 1:3 (1:0)

/Nikčević 33 – Karikari 49, Hamis 51, Milanović 54/

Nedelja:

Inđija - Vršac 2:1 (1:0)

/Stojanović 37, Maričić 69 - Ćejić 77/

Mladost GAT - Mačva 1:0 (1:0)

/Bjeloš 31/

OFK Beograd - Dubočica 1:0 (1:0)

/Georgijević 29/

Radnički SM - Metalac 0:1 (0:0)

/Maksimović 85/

Smederevo - Sloboda 0:0

Ponedeljak:

13.00: Grafičar - Novi Sad

13.00: Tekstilac - Radnički NB

***Kvote su podložne promenama



tagovi

OFK BeogradOFK VršacFK InđijaMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara