OFK Beograd dovodi najtalentovanijeg igrača Uzbekistana

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 18:39

Amribek Saidov na putu za glavni grad Srbije

OFK Beograd se u dosadašnjem prelaznom roku ograničio na pomoć iz Ljutice Bogdana, pa je već završio transfere Uroša Lazića, Aleksandra Kahvića i štopera Alekseja Vukićevića. Verovatno će na Staroj Karaburmi na pozajmici ostati i braća Mituljikići, dok bi novi član Mozzart Bet Superlige mogao da dobije pojačanje iz Uzbekistana.

Mediji iz Taškenta najavljuju senzacionalni transfer i prenose vest da će najtalentovaniji igrač Uzbekistana Amribek Saidov uskoro i zvanično postati igrač OFK Beograda. Oni informaciju potkreljuju i dodatkom da je mladi napadač rođen 2006. godine krenuo put Srbije kako bi potpisao ugovor sa Romantičarima.

Izabrane vesti

Inače, Amribek Saidov je član jednog od najvećih uzbekistanskih timova, Buđankora.

Ove sezone je za taj klub odigrao šest mečeva i postigao jedan gol, ali je u žižu evropske javnosti upao novembra prošle godine. Tada je predvodio kadetsku selekciju Uzbekistana do 17 godina do četvrtfinala Mundijala. Postigao je dva gola u preliminarnoj fazi protiv Kanade, potom je pogodio i mrežu Španije, da bi zablistao i u osmini finala. Postigao je gol u sudaru sa Engleskom i trasirao put Uzbekistanu ka osam najboljih kadetskih selekcija na svetu.

Do sada se Amribek Saidov uglavnom isticao u reprezentativnim selekcijama.

Bio je član kadetske selekcije Uzbekistana koja je stigla do polufinala Azijskog kupa. Na tom turniru je postigao jedan gol.

U slučaju da parafira ugovor sa OFK Beogradom, Amribek Saidov ne bi bio prvi Uzbekistanac u srpskom fudbalu. Husnidin Gafurov je četiri sezone igrao u ivanjičkom Javoru, da bi potom pojačao redove lučanske Mladosti.

U Mozzart Bet Superligi Srbije je odigrao 116 utakmica, postigao 11 golova i upisao 14 asistencija.



tagovi

OFK Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara