Nikola Žalevski (©AFP)
Nikola Žalevski (©AFP)

Ofanzivni vezni "zarobljen" u ulozi beka – Nikola Žalevski je novi miljenik Rima

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.04.22. | 10:04

Ne krije da ume da pogreši pozadi, ali čik ga uhvati kad krene napred

Nije možda Frančesko Toti ili Danijele de Rosi, mada je možda mogao da bude. Ali život je Nikoloa Žalevskog odveo na drugu stranu. Ili bolje reći: na levu stranu. S tim da se 20-godišnji Poljak sa italijanskim državljanstvom tu sasvim dobro snašao i u polufinalnom okršaju Lige konferencije sa Lesterom demonstrirao zašto je novi miljenik Rima.

Ofanzivni bek Rome je asistirao za gol Lorencu Pelegriniju i sve skupa ostavio više nego dobar utisak, iako je tek u februaru počeo da dobija više minuta na terenu i to tek nakon što se Leonardo Spinacola povredio.

Izabrane vesti

Žoze Murinjo je reagovao time što je gurnuo u vatru mladog Žalevskog, ionako su mu dugo zamerali kako nije baš idealan trener za junoše.

Žalevski je došao u Rominu akademiju sa devet ili deet godina, tako da je divno videti ga kako igra na ovom nivou“, sladi se Murinjo.

Slade se i navijači. Momak obećava. Svestan da ima još mnogo toga da nauči. Posebno zato što mu uloga beka nije baš prirodna. Kao omladinac je naime igrao kao centralni vezni ili ofanzivni vezni.

Hajde da kažemo da umem da napravim poneku grešku dok se branim“, iskreno će Žalevski.

Srećan sam što me saigrači teše u takvim situacijama“.

Ali kad krene u napad...

Kad imam loptu u nogama trener traži od mene da radim ono što sam uvek radio – da napadam protivnike jedan na jedan. Ako je protivničko krilo neko zaista agresivan nekad moram da budem malo dublje da pomognem u defanzivi. Protiv Lestera je plan bio da ostanem visoko, da napadnem i naravno da pratim njihovo krilo“.

Posao obavljen.

Žalevski je odigrao sjajan meč. Vidljivo je koliko je porastao. U prvom poluvremenu je sve bilo kako treba. U drugom je platio ceh umoru, ali bio je protagonista”, hvali bivši kapiten Đuzepe Đanini.

Vreme radi za Žalevskog. Ove sezone već 18 utakmica, istina sa limitiranom minutažom na početku, ali bitno je da je počelo. Izgleda dobro, pa obratite pažnju.


tagovi

Nikola Zalevski

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara