Odsluženje kazne počinje u Šapcu

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.12.19. | 10:40

Partizan protiv Mačve od 15 sati vida evropske rane

San o evropskom proleću surovo je ugušen u sudijskoj nadoknadi u Hagu, Partizan je tamo osuđen na polusezonu u domaćim okvirima, a "odsluženje kazne" počinje u Šapcu. Ali kako je to sam Savo Milošević rekao: “Razmišljanje o prošlosti je u fudbalu samoubistvo“. Crno-beli će pred meč sa Mačvom (15.00, TV Arena 1) u 18. kolu Superlige morati da iz glave izbrišu dva ispuštena gola prednosti protiv AZ Alkmara, da zaborave i na pobedu Crvene zvezde nad Voždovcem i trenutni minus od 11 bodova za aktuelnim šampionom Srbije, da zaborave i da će im u nastavku sezone jedini motiv biti borba za titulu, a od nje se i sam šef već dva puta "opraštao". Vidanje evropskih rana neće biti nimalo zabavan zadatak.

Moraće pride i da u crno-belom stručnom štabu vode računa i o fizičkom stanju prilično iznurene ekipe koja je sezonu počela još krajem juna i od tada jedva da je imala nedelju sa samo jednom utakmicom. Ligaška sa Mačvom biće joj 29. u ovoj sezoni i logično je očekivati da Savo Milošević odmori pojedine nosioce igre pošto mu kratka klupa nije dozvoljavala luksuz da mnogo rotira.

Izabrane vesti

Sada bi ipak možda mogao da odmori bar Zorana Tošića, 32-godišnjeg fudbalera je svakako izveo u finišu meča u Hagu rekavši da su svi u klubu svesni da popularni “Bambi“ može da izdrži maksimum 70 minuta visokog ritma. Nije baš da je Mačva izrazito “visok ritam“, ali AZ Alkmar je bio pre samo tri dana, a Tošić je igrao i prošle nedelje protiv Inđije, pa je za očekivati da ustupi mesto mlađem Filipu Stevanoviću.

Najveći problem će ipak biti namestiti glave igrača posle bolnog ispadanja iz Evrope.
Vraćamo se prvenstvu, preostalo nam je da se dokazujemo, ideja je da prenesemo fudbal iz Lige Evrope u što većoj meri“, sleže ramenima Savo Milošević ne propuštajući priliku da nahvali i današnjeg rivala.
U mnogo utakmica, ne samo u kupu protiv Crvene zvezde, Šapčani su igrom zaslužival više. Međutim, kad se uđe u psihološku krizu, teško je izvući sve iz sebe. Mačva, definitivno, zaslužuje bolje mesto na tabeli i moramo da budemo obazrivi, jer ako bismo spustili gard imali bismo problem“.

Mačva će igrati u najjačem sastavu, ali ipak je to ekipa koja iz poslednjih devet kola ima samo dva boda, a u dosadašnjih 17 još nema pobedu. Povratnik na klupu Dragan Aničić stoga skromno i najavljuje.
Crno-belima pripada uloga apsolutnog favorita, ali to ne znači da nemamo pravo da se borimo za što bolji rezultat. Ako ništa drugo, bar da pošteno namučimo tako velikog protivnika“, kaže Aničić.


MAČVA – PARTIZAN (15.00, TV Arena Sport 1)

Stadion Mačve u Šapcu;
Sudija: Danilo Grujić

Mačva (4-3-3): Puletić – Pejović, Mijailović, Jevtić, Dukić – Jovanović, Božić, Stevanović – Vujasin, Marković, Šušnjar
Partizan (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – F. Stevanović, Suma, Asano – Sadik.

SRBIJA 1 - 18. kolo

Petak
Proleter – Mladost  0:1 (0:0)
/Pavlović 73p/

TSC - Spartak  2:2 (1:1)
/Milićević 12, Tumbasević 72 - Otašević 31 93/

Subota
Javor -  Radnički Niš 0:7 (0:2)
/Đorđević 10, Čumić 38, 75, Jirka 48, Pantelić 65, Haskić 66, Mihajlović 83/ 

Napredak - Inđija 1:3 (1:0)
/Vukadinović 7 - Ilić 53, Milosavljev 58, Bastajić 75/

Rad - Vojvodina 1:2 (1:2)
/Perendija 21. penal - Topić 28, Stojković 45+4/

Radnik - Čukarički 3:3 (2:3)
/Pavlov 9, 28, Tomić 50. penal - Stojanović 13, 17, Birmančević 24/

Crvena zvezda - Voždovac 2:0 (0:0)
/Marin 60, Ben 90+3/

Nedelja
15.00: (18,00) Mačva (7,75)  Partizan (1,15)

*Kvote su podložne promenama

 

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara