GSP stadion u Nikoziji (©Reuters)
GSP stadion u Nikoziji (©Reuters)

Određene satnice za Ligu konferencije: Voša neće igrati na vrelom kiparskom suncu

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 13:52

Meč Novosađana sa APOEL-om u Nikoziji od 19 časova po srednjoevropskom, odnosno 20 po lokalnom vremenu, dok će utakmica na Karađorđu 3. avgusta početi od 20.00

Kao što je već uobičajna praksa UEFA, unapred su određene satnice 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencije, iako još uvek nisu poznati svi parovi. Za one koji jesu delegirane su i sudije, a ova vest je nama interesantna zbog toga što će od te faze takmičenje da počne Vojvodina. Novosađani će 27. jula gostovati APOEL-u u Nikoziji od 19 časova po srednjoevropskom vremenu, dok će ugostiti Kiprane na stadionu „Karađorđe“ 3. avgusta od 20 časova.

Meč na GSP areni u Nikoziji će se dakle takođe odigrati od 20 časova po lokalnom vremenu, što je izuzetno važna stavka za izabranike Radosava Bataka. To znači da oni neće morati da igraju po onom neprijatno vrelom mediteranskom suncu u nekom dnevnom terminu, što je praksa koju su Kiprani često koristili prethodnih godina u evropskim kvalifikacijama.

Izabrane vesti

Poznato je i da će na tom meču glavni sudija da bude Donald Robertskon iz Škotske, koji je ove sezone već delio pravdu na jednom meču u tom takmičenju, između Hamruna i Makabija iz Haife (0:4) na Malti. Na toj utakmici je 36-godišnjak iz Glazgova pokazao dva žuta i nijedan crveni karton. U Nikoziji pomoćnici će mu biti sunarodnici Alan Malvani, Ros Meklid i Grant Irvin.

U Novom Sadu, nedelju dana kasnije, glavni arbitar meča biće Letonac Vitalijs Spasjonikovs, kojeg smo ovog leta gledali sa pištaljkom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, na meču Linkoln Red Impsa i Karabag Agdama (1:2) u Gibraltaru. Na tom susretu je Spasjonikovs pokazao tri žuta kartona, a takođe nismo videli nijedan crveni.


tagovi

FK VojvodinaKvalifikacije za Ligu konferencijeAPOELAPOEL NikozijaUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara