Kirnan Djuzberi Hol (©Reuters)
Kirnan Djuzberi Hol (©Reuters)

Odradio lekarske u Brajtonu, otišao u Čelsi: Mareska doveo pojačanje iz Lestera za 35.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 17:08

Kirnan Djuzberi Hol treće pojačanje londonskog kluba u letnjem prelaznom roku

Prelazni rok zvanično nije ni počeo, a Čelsi je već na pragu trećeg pojačaja za narednu sezonu! Brojni engleski mediji pišu da su Plavci dogovorili dolazak Kirnana Djuzberi Hola iz Lestera, koji bi već početkom naredne nedelje trebalo da bude predstavljen u zapadnom Londonu.

Ima u timu dvojicu od trojice najskupljih veznih fudbalera u istoriji Premijer lige – Enca Fernandeza i Mojzesa Kaiseda – ali to ne sprečava Čelsi da nastavi sa gomilanjem igrača. Ipak, 25-godišnji vezista trebalo bi da ima važnu ulogu na Stamford Bridžu budući da je došao u Čelsi na insistiranje novog trenera Enca Mareske londonske ekipe sa kojim je uspešno sarađivao prošle sezone u Lesteru.

Izabrane vesti

Zbog Mareske je na kraju odjavio i Brajton, koji već drugi uzastopni prelazni rok pokušava da ga dovede. Ovog puta je zaista bio blizu, engleski mediji navode da je Djuzberi Hol - nakon što su se dva kluba dogovorila oko visine obeštećenja – uspešno odradio i lekarske preglede sredinom nedelje na Ameksu, ali je na poziv italijanskog stratega pogazio datu reč i krenuo ka engleskoj prestonici.

Pod Mareskinom palicom Djuzberi Hol je briljirao prošle sezone u Lesterovom pohodu na povratak u Premijer ligu. Odigrao je svaku utakmicu u Čempionšipu (44) ostvarivši učinak od 12 golova i 14 asistencija, a u Čelsiju ga vide kao drugačiju, ofanzivniju opciju od ostalih veznih fudbalera koje imaju u timu (Kaisedo, Fernandez, Romeo Lavija, Konor Galager)… Pride je jedini levonog od svih pomenutih.

Za Lester i njegovog novog trenera Stiva Kupera odlazak 25-godišnjeg Engleza biće veliki udarac, međutim, klub sa King Pauer stadiona bio je primoran da prodaje prikupi 45.000.000 evra zbog opasnosti od kršenja pravila Premijer lige o održivosti i profitabilnosti, a Djuzberi Hol igrač je sa najvećom tržišnom vrednošću u timu.

Djuzberi Kol je ponikao u Lesteru za koji je odigrao 129 utakmica, postigao 17 i namestio 20 golova, a na putu do seniorskog tima kalio se na pozajmicama u Lutonu i Blekpulu.

Čelsi je prethodnih dana već završio dva posla. Iz Fulama je bez obeštećenja doveo iskusnog štopera Tosina Adarabioja, a od Aston Vile za 22.500.000 evra pazario 18-godišnjeg ofanzivnog vezistu Omarija Kelimena.


tagovi

Kirnan Djuzberi Hol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara