Karlos Tevez (©Reuters)
Karlos Tevez (©Reuters)

Odmorni Apač zakazuje argentinski dvoboj

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.12.20. | 23:48

Karlos Tevez adut tima iz Buenos Ajresa koji brani gol prednosti protiv Internasionala u revanšu osmine finala Kopa Libertadores. Tim sa Bombonjere primio samo jedan gol na sedam utakmica u najjačem takmičenju u Južnoj Americi

Imamo brazilski dvoboj u četvrtfinalu Kopa Libertodores, obračun Gremija i Santosa, a blizu je i argentinski duel. Rasing iz Aveljeneda čeka Boku Juniors koja je na korak do plasmana među osam najboljih timova Južne Amerike. Tim iz Buenos Ajresa noćas (01.30) na kultnoj Bombonjeri protiv Internasionala brani gol prednosti (1:0) iz prvog duela u Porto Alegreu.

Taj meč je bio pomeren za nedelju dana zbog smrti legende svetskog fudbala, ikone Boke Dijega Armanda Maradone. U Brazilu, tim iz Buenos Ajresa je pobedio golom veterana Karlosa Teveza. Popularni Apač je odmarao proteklog vikenda u Kordobi protiv Taljeresa u duelu šestog kola Liga kupa Argentine. Trener Migel Anhel Ruso sačuvao je još neke bitne igrače. Cilj je obezbeđen, plasman u narednu fazu ovog takmičenja sa prvog mesta u grupi, a naredni je rušenje Internasionala.

Izabrane vesti

Boka Juniors je primila samo jedan gol ove sezone na sedam utakmica u Kopa Libertadores. Granitna odbrana je adut slavnog kluba. Van tima je jedino Ramon “Vončop” Abila koji ima povredu zadnje lože.

Crveni iz Porto Alegrea su u krizi, nemaju pobedu već osam utakmica. Dugo je Internasional bio lider u Seriji A, ali je pad krenuo odlaskom argentinskog stručnjaka Eduarda Kudeta u Seltu iz Viga. Takođe, u prvom delu sezone blistao je Tijago Galjardo, prvi strelac šampionata Brazila (15 pogodaka). Međutim, i on je stao, bez gola je više od mesec dana. Za vikend je u Belo Orizonteu u derbiju protiv Atletiko Mineira (2:2) bio na klupi za rezerve, ali je najavljen u startnih 11. Internasionalu treba pobeda. U slučaju da slavi sa 1:0 šutiraće se penali, a trijumf od 2:1, 3:2... donosi brazilskom timu plasmam u osam najboljih timova kontinenta.

Internasional stiže u Buenos Ajres jači nego u prvom meču. Na klupi se posle preležanog virusa korona vraća iskusni stručnjak Abel Braga. Igraće i Edenilson koji se takođe oporavio od COVID-19. Argentinski vezista Andres D’Alesandro odmarao je proteklog vikenda u brazilskom prvenstvu. Nekada velika nada Gaučosa imaće veliki motiv protiv ljutog rivala s obzirom na to da je dete River Plejta, a zna se kakva je mržnja između dva najveća kluba u Buenos Ajresu i Argentini.

Tim iz Porto Alegrea na Bombonjeri biće jači i za štopera Viktora Kuestu koji nije igrao u prvom meču osmine finala Kupa Libertadoresa zbog kartona. Moises i Abel Ernandes su se oporavili od povrede mišića i otputovali su u argentinsku prestonicu. Van stroja je Žoni zbog povrede zadnje lože, dok su odavno van tima Peruanac Paolo Gerero, Saravija i Bosilja.

Poslednji put Internasional je igrao na Bombonjeri pre 12 godina, takođe u Kopa Libertadores. Tada je pobedio sa 2:1.

KOPA LIBERTADORES

ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI )

Sreda

Libertad - Palmeiras 1:1 (0:1)

/Espinoza 62 - Gomez 39/

23.15: (1.67) Gremio (3.60) Santos (5.70)

Petak

01:30 (1,35) River Plejt (4,90) Nasional (9,50)

OSMINA FINALE (REVANŠ MEČ)

Četvrtak

01:30 (1,62) Boka Juniors (3,70) Internasional (6,00) /prvi meč: 1:0/

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

Boka juniorsInternasionalKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara