Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Odmah na startu – komšijski derbi: Ronalda uvek inspiriše Furija

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.06.22. | 12:02

Liga nacija: Bitka za Iberijsko poluostrvo u Sevilji. Podmlađeni Španci na iskusne, najjače Portugalce koje predvodi as Mančester junajteda. Poslednje tri utakmice nije bilo pobednika u mečevima ovih selekcija

Poslednji okršaj dve selekcije koji je imao takmičarski karakter beše spektakl po svačijem ukusu. Detalji one lude utakmice (3:3) u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Rusiji, a pre svega het-trik Kristijana Ronalda, vrte se i tek će se ponavljati na televiziji u godinama što dolaze kao podsetnik na jednu od uzbudljivijih utakmica u istoriji Mundijala.

Iste selekcije posle toga su odigrae dve prijateljske utakmice i u obe nije bilo pobednika, ali ni golova. Ni delić uzbuđenja kao i Sočija pre četiri godine. Već na startu trećeg izdanja Lige nacija derbi komšija u Sevilji večeras (20.45) za prevlast na Iberijskom poluostrvu.

Izabrane vesti

Većina tadašnje selekcije Portugalije ostala je nepromenjena, gotovo čitava startna postava sa te utakmice i dalje je na okupu, što s druge strane ne važi za Španiju. Crvena furija je prethodnih godina prošla dugačak put, sprovela smenu generacija i oprostila se od velikog broja legendi, pa su trenutno jedino Alba, Buskets i Koke iz startne postave sa pomenutog meča i dalje u državnom timu.

20.45: (2,25) Španija (3,35) Portugalija (3,60)

Na tom putu Španija se mučila, bila izložena kritikama i zvižducima, pre svih Alvaro Morata i Luis Enrike kao njegov zaštitnik, ali je španski stručnjak uspeo da vrati veru navijača u reprezentaciju, o čemu najbolje govori pomama za kartama za utakmicu sa Portugalijom.

Naime, zvanični sajt Fudbalskog saveza Španije oboren je nedugo popšto su ulaznice puštene u prodaju zbog neočekivano velikog broja zahteva za njima. “Rohamanija”, piše madridska Marka o euforiji koja vlada pred prvu utakmicu Španije u novoj sezoni Lige nacija. Imaju i razloga za optimizam.

Cilj, kao i uvek, je da pobedimo u svim utakmicama i osvojimo ovo takmičenje. Naš cilj je uvek da težimo maksimumu. Španija i Portugalija se dobro poznaju, obe selekcije su veoma dobro organizovane. Samo treba da pogledate koliko koštaju njihovi igrači, a povrh toga su nedavno osvojili važne titule. To nas motiviše", rekao je Luis Enrike, selektor Španije.

Crvena furija je u poslednjem kolu kvalifikacija izborila odlazak na SP gde će je predvoditi plejada novih, mladih, supertalentovanih igrača. Pride, Španija je uvek pridavala značaj Ligi nacija (prošle godine poražena u finalu) i biće joj ovo sjajan test (u grupi još Češka i Švajcarska) pred Mundijal krajem godine. Portugalija će skoro igrati u najjačem sastavu. Goste bi trebalo da predvodi Kristijano Ronaldo koji je trenirao prethodnih dana s timom. Vitinja je jedino odsutan zbog korone.

20.45: (3,30) Češka (3,15) Švajcaraska (2,45)

Diogo Žota je imao nekoliko dana slobodno zbog finala Lige šampiona, ali se priključio selekciji i trebalo bi da čini trio u napadu s Ronaldom i Bernardom Silvom iz Mančester Sitija.

"Znamo da će biti veoma teško, ali naš cilj je da osvojimo ovo takmičenje. Želimo da nastavimo naš način igre iz naše poslednje dve utakmice (pobede u plej-ofu za Svetsko prvenstvo protiv Turske i Makedonije prim. aut.). Nećemo praviti velike promene u ovoj prvoj utakmici”, rekao je selektor Portugalije Fernando Santoš.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

A LIGA NACIJA - 1. KOLO

GRUPA 2

Četvrtak

20.45: (3,30) Češka (3,15) Švajcaraska (2,45)

20.45: (2,25) Španija (3,35) Portugalija (3,60)

GRUPA 1

Petak

20.45: (2,20) Hrvatska (3,30) Austrija (3,70)

20.45: (1,75) Francuska (3,60) Danska (5,60)

GRUPA 3

Subota

18.00: (9,50) Mađarska (4,60) Engleska (1,42)

20.45: (2,60) Italija (3,30) Nemačka (2,90)

GRUPA 4

Sreda

Poljska - Vels 2:1 (0:0)

/Kaminski 72, Šviderski 85 – Vilijams 52/

Petak

20.45: (2,35) Belgija (3,40) Holandija (3,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija Španijereprezentacija PortugalaLiga nacijaKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara