Noa se vratio košarci

Vreme čitanja: 1min | sub. 07.03.20. | 12:32

Uzeli ga Klipersi...

Los Anđeles Klipersi nenadano su dobili pojačanje pod košem. Pomalo zaboravljeni Žoakim Noa, kako javlja Adrijan Vojnarovski, potpisao je desetodnevni ugovor sa jednim od najvećih favorita za osvajanje prstena ove sezone.

Noa je nekada bio ozbiljna marka u najjačoj ligi sveta, ali pošto je dugo bio bez kluba morao je da se za ugovor izbori kroz probu. Ukoliko zadovolji na narednih nekoliko utakmica nije isključeno da ga Klipersi zadrže kako bi pojačali konkurenciju na centarskim pozicijima.

Izabrane vesti

Poslednji klub nekadašnjeg francuskog reprezentativca bio je Memfis za koji je u proseku igrao 16,5 minuta po utakmici, beležio 7,1 poen i hvatao 5,7 lopti, podsetivši da dane kada je važio za jednog od boljih "teškaša" u NBA.    

Podsetimo, Noa se dva puta pojavio na Ol star vikendu i 2014. proglašen je za najboljeg odbrambenog igrača sezone. Tada je popunio statističke kolone sa 12,6 poena, 11,3 skokova i 5,4 dodavanja. Bilo je to u periodu dok je nosio dres Čikago Bulsa. Kasnije je prešao u Nujork, dobio ugovor težak skoro 80.000.000 dolara za četiri godine, ali više nikad nije bio onaj stari. 

Počeo je da živi u skladu sa hipi kulturom, istraživao Amazon i potpuno zanemario košarku. Niksi su ga se nekako rešili posle dve godine. 

Sada mu je već 35 godina, no menadžment Klipersa je očito procenio da bi Noa mogao ponešto da doprinese ove sezone...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara