Ajnsli Mejtland-Najls i Džo Vilok (Shutterstock, Reuters)
Ajnsli Mejtland-Najls i Džo Vilok (Shutterstock, Reuters)

Odlasci Vengerove dece: Mejtland-Najls u Vest Bromu, Vilok na pragu Njukasla

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 20:44

Reč je o pozajmicama do kraja sezone

Šta je zajednično Ejnsliju Mejtlandu-Najlsu i Džou Viloku. Obojica su deca Arsenala koju je pre par sezona u vatru bacio Arsen Venger, obojica nisu uspela da se ozbiljno nametnu ni Unaju Emeriju, ni Mikelu Arteti i obojica će otići sa Emirejtsa u istom danu u premijerligaše koji će se do kraja sezone boriti za opstanak. Doduše, u pitanju su pozajmice do kraja sezone, Vilokova u Njukasl i Mejtland-Najlsova u Vest Bromvič Albion.

Mejtland-Najls je bio želja kako Sautemptona, tako i Lestera, ali Arsenal nije hteo da ga šalje u redove konkurencije, ili timova koji su u blizini evrozone, već isključivo u one svrstane u donji dom Premijer lige. Tako je polivalentni 23-godišnjak završio na Hotornsu kod Sema Olerdajsa koji je prethodno dobio još jedno pojačanje u vidu turskog vezite Jokaja Okuslua. Pokušaće desni bek u zapadnom Midlendsu da se izbori za minutažu koju mu je uskratio Mikel Arteta - Mejtland-Najls je odigrao samo 485 minuta premijerligaškog fudbala od mogućih oko 1900. Trebalo bi istaći i to da su sezonama unazad Arsenalovi mladići procentualno mnogo više šanse dobijali u Ligi Evrope.

Izabrane vesti

Džo Vilok je još jedan fudbaler na kojeg španski stručnjak nije ozbiljno računao pa će 21-godišnji vezista sreću potražiti na Sent Džejmsis Parku. Iako je sa po tri gola i tri asistencije imao zapaženu ulogu u grupnoj fazi lige Evrope, Vilok je u engleskoj eliti još više zanemaren u odnosu na Mejtland-Najlsa, pa je na terenu proveo svega 234. minuta bez bilo kakvog konkretnijeg učinka. Poslednjih mesec dana svoju šansu iskoristi je Emil Smit-Rou, a kako je iz Real Madrida stigao i Martin Edegard postalo je jasno da je mladi vezista prekobrojan.

Zanimljivo je da je Njukasl takođe bio izuzetno zainteresovan za Mejtland-Najlsa, međutim na putu ka realizaciji priče stopirala su ga pravila Premijer lige. Ona kažu da u istom prelaznom roku ekipa ne može da pozajmi dva fudbalera iz istog kluba, pa je svako Vengerovo dete moralo na svoju stranu.



tagovi

Ejnsli Mejtland NajlsNjukaslArsenalVest Bromvič Albion

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara