Malo Gusto (©Reuters)
Malo Gusto (©Reuters)

Ode još 30.000.000 evra: Čelsi kaparisao Mala Gusta

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 20:43

Posao će biti završen do kraja prelaznog roka, ali će 19-godišnji Francuz do kraja sezone ostati u Lionu

Još nije završen ni zimski prelazni rok, a Čelsi je već dogovorio i drugo pojačanje za narednu sezonu! Posle Kristofera Enkunkua, londonski klub je kaparisao i Mala Gusta, desnog beka Liona.

Isticao je prvi čovek Liona Žan Mišel Ola da neće popustiti pod Čelsijevim pritiskom, da će 19-godišnji Francuz ostati do kraja sezone u klubu. Tako će i biti. Londonski klub će već u januaru završiti posao, ali će Gusta ostaviti Loranu Blanu na raspolaganju do leta kada će se priključiti novim saigračima na Stamford Bridžu.

Izabrane vesti

Francuski klub će prema navodima svih relevantnih medija zaraditi fiksno 30.000.000 evra, a dobiće i određenu sumu od bonusa. Podsetimo, Čelsi je pregovore otvorio ponudom od 20.000.000 evra, ali Lion nije hteo ni da čuje. Tvrdio je pazar i uz malo natezanja na kraju uspeo da izboksuje 50 odsto više novca.

Iako će do juna ostati na pozajmici u matičnom klubu, Gusto će biti zaveden kao zimsko pojačanje Čelsija. Sedmo u januaru, ukupno 16. u eri Toda Bolija. Ipak, za razliku od nekih prethodnih, ovo je Grejamu Poteru bilo neophodno. Istina, ima londonski klub na toj poziciji Risa Džejmsa, jednog od najboljih desnih bekova na svetu, ali kako mladi Englez muku muči sa povredama već neko vreme, Plavci su morali da mu obezbede zamenu. Posebno što Sezar Aspilikueta uveliko gazi 34. godinu i ove sezone ne igra na nivou iz prethodnih.

Iako mu je tek 19 godina, Gusto je već odigrao 54 utakmice za Lion. Na prvenac još čeka, ali je upisao šest asistencija. Ipak, o njegovim plejmejkerskim sposobnostima najbolje govori podatak da je saigračima stvorio 16 prilika za gol ove sezone. Uspešniji od njega u Ligi 1 od bekova jedino su Marseljov Žonatan Klaus (21) i Lansov Pšemislav Frankovski (25).


tagovi

Malo GustoZimski prelazni rok 2023ČelsiLion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara