Od velike nade evropskog fudbala, do viška u Bešiktašu: Ozjakup prešao u Fejenord

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 16:59

Holandski velikan promovisao ozbiljno pojačanje

Fejenord je postigao sporazum o pozajmici Oguzana Ozjakupa sa Bešiktašom. Ostatak sezone, nekada veliki talenat evropskog fudbala, provešće u rodnoj Holandiji. Tursku reprezentativac je prošao sve medicinske preglede i odmah se pridružio ekipi Dika Advokata.

Pre par dana Fejenord je već potpisao novog napadača, mladog Slovaka Roberta Boženika, ali sa Ozjakupom će klub iz Roterdama imati dodatnu opciju za sredinu terena. Turski vezista je prošle sezone bio kapiten u reprezentaciji, ali u Bešiktašu je slabo dobijao šansu prethodnih meseci.

Izabrane vesti

Ozjakup je prošao omladinsku školu AZ Alkmara, pre nego što je prešao u Arsenal sa 15 godina, što dovoljno govori o potencijalu koji je posedovao. Klub iz Premijer lige ponudio mu je prvi profesionalni ugovor godinu dana kasnije. U leto 2012. godine karijeru je nastavio u Bešiktašu gde je 268 puta nastupao za istanbulski tim, uključujući i 2014. protiv Fejnorda.

Tehnički direktor roterdamskog kluba Frank Arnesen vidi Ozjakupa kao dobar dodatak ekipi.
"Odlaskom nekoliko igrača zaista smo želeli da osiguramo vezni red. Sa Ozjakupom donosimo dosta iskustva. Obično Fejnord ne bi mogao da priušti igrača kao što je on, ali zahvaljujući Bešiktašu i njegovoj želji dolazi da ojača naš tim. Zaključno sa njim završili smo sa dovođenjem novih igrača u ovom prelaznom roku", izjavio je Arnesen.

Ozjakup je ove sezone odigrao 20 utakmica za Bešiktaš u svim takmičenjima i postigao jedan gol. Uglavnom je ulazio sa klupe, pa je odlazak iz kluba ove zime bio i najbolje rešenje.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara