Edrisa Kesi protiv Partizana (©Starsport)
Edrisa Kesi protiv Partizana (©Starsport)

Od Uba do reprezentacije i nenadanog debija

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 09:20

Edrisa Kesi će predvoditi odbranu Gambije i ove nedelje od 17 časova protiv Tunisa, u 2. kolu kvalifikacija za Kup afričkih nacija

Uzbudljivih nekoliko meseci za mladog defanzivca iz Gambije Edrisu Kesija. Ovaj 23-godišnji štoper je ovog leta prvi put zaigrao u Evropi, pošto ga je angažovao novi član Mozzart Bet Superlige Srbije Jedinstvo iz Uba, a posle nekoliko prvenstvenih utakmica je dobio i poziv da debituje za reprezentaciju. Potom, spletom okolnosti kapiten Gambije Omar Koli nije dobio papire na vreme, Kesi je morao da uskoči na njegovo mesto u startnoj postavi i ostavio je sjajan utisak u remiju sa Komorskim Ostrvima (1:1) na premijeri kvalifikacija za Kup afričkih nacija.

Bitan bod u teškoj grupi, ali nije bilo puno vremena da se štoper Jedinstva raduje. Samo četiri dana kasnije, ove nedelje od 17 časova, Gambiju očekuje meč 2. kola kvalifikacija. U goste joj dolazi prvi favorit A grupe Tunis, koji je prethodno uz mnogo muke na svom terenu savladao Madagaskar (1:0) golom Ferdžanija Sasija u 98. minutu.

Izabrane vesti

Gambija će ovog puta biti jača za Omara Kolija, pošto je on završio svu proceduru oko transfera iz Bešiktaša u PAOK, dobio je sva neophodna dokumenta i doputovao iz Grčke. Moguće je da se zbog toga Kesi preseli na klupu, mada je u prvoj utakmici bio daleko bolji od drugog štopera Džejmsa Gomeza iz Odensea, pa možda selektor Džoni Mekinstri ipak ostavi igrača Jedinstva na terenu.


17.00: (4,90) Gambija (3,40) Tunis (1,80)


Ako dobije šansu, Kesija čekaju teški dueli sa špicom Hekena Alijem Jusufom, te ofanzivcem Ferencvaroša Mohamedom Alijem Benom Romdaneom i Elijesom Škirijem iz Ajntraht Frankfurta.

Kesi ima 23 godine, visok je 190 centimetara i jača mu je desna noga. Do Uba je stigao preko Senegala, gde je prethodne dve sezone nastupao za Džaraf kao pozajmljen igrač Volidana. Sa Jedinstvom je potpisao ugovor na tri sezone, a do sada je odigrao četiri cela meča u Mozzart Bet Superligi, protiv Crvene zvezde (0:4), Partizana (0:4), Mladosti iz Lučana (1:2) i Železničara (0:1).

KVALIFIKACIJE ZA KUP AFRIČKIH NACIJA – 2. KOLO

GRUPA A

Nedelja

17.00: (4,90) Gambija (3,40) Tunis (1,80)

Ponedeljak

18.00: Madagaskar – Komorska Ostrva

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Jedinstvo Ubkvalifikacije za kup afričkih nacijaEdrisa Kesireprezentacija Gambijereprezentacija Tunisa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara