Od tvrdih Karamela se ponovo lome zubi, Everton se rado gosti na Vila Parku

Vreme čitanja: 4min | pet. 23.08.19. | 09:17

Tim sa Gudisona jedini u Premijer ligi u prva dva kola nije primio gol

Nekada je susret između Aston Vile i Evertona bio jedna od najvećih poslastica u Premijer ligi. Ne možemo da ne kažemo da je to i sada slučaj, mada su očekivanja, naravno, znatno manja u odnosu na prošlost. Domaćini večerašnje utakmice ove godine samo žele da izbegnu ponovni povratak u Čempionšip, dok na "Gudisonu" tinja nada da bi moglo da se ode koji korak dalje i konačno premaši to „ukleto“ sedmo mesto.

Povratak u Premijer ligu se za Aston Vilu isprva učinio kao bajka, a završio se kao kraj neke horor priče. Poveli su fudbaleri ovog kluba protiv Totenhema na gostujućem terenu, dugo su se držali i imali pozitivan rezultat, ali nisu opstali do kraja. Bodova ih je koštao Hari Kejn, koji je pokazao da je avgustovsko prokletstvo daleko iza njega.

Izabrane vesti

Drugo kolo je samo produbilo krizu. Bornmut je na startu utakmice došao do dva lagana gola i tako potpuno iz takta izbacio veoma zbunjenog domaćina. Ni pogodak Daglasa Luiza sredinom drugog dela igre nije pomogao Aston Vili da se trgne i dođe bar do boda, iako su ga fudbaleri ovog tima prema prikazanoj igri objektivno i zaslužili.

Što se Evertona tiče, od njih se na startu svake sezone dosta očekuje. Nada da se može nešto više tinja i ove godine na "Gudisonu", a potpomognuta je solidnim startom koji su Karamele napravile u uvodna dva kola.

Možda se na „Selhurst Parku“ u okviru prvog kola Premijer lige očekivao nešto lepršaviji fudbal i bar neki gol, ali je Roj Hodžson uspeo da ispuni svoju zamisao i u potpunosti ograniči sjajnu prednju liniju Evertona. Rišarlison gotovo da nije došao u izglednu priliku tokom čitavog dela utakmice, a Marko Silva je rado uzeo poen, s obzirom na to da je njegov tim na kraju 20 minuta igrao sa desetoricom na terenu.

Marko Silva

Usledila je premijera na čuvenom „Gudison parku“ i meč protiv Votforda pred prepunim tribinama. Navijači su već nakon desetak minuta imali razloga za radost zbog gola Bernarda, ali ispostaviće se da su do kraja morali da grickaju nokte, pošto navala nije uspela da postigne još neki gol. Ruku na srce, odbrana je funkcionisala gotovo besprekorno.

Everton je tako ostao jedini od 20 timova u Premijer ligi koji u uvodna dva kola nije primio nijedan jedini gol. Ako uzmemo u obzir i kraj minule sezone, Karamele na "Gudisonu" nisu primile gol na poslednjih 540 minuta fudbala, što je samo po sebi impozantan podatak.

Iako na prvi pogled deluje da nas sutra očekuje nova tvrda utakmica, brojke ne pričaju po istim notama. Bar dva gola viđena su na poslednjih 11 utakmica, dok je na devet, kladioničarskim rečnikom, došao i 3+. Bilo kako bilo, Everton rado voli da dolazi na „Vila Park“ gde je pokupio sve bodove na tri od poslednjih pet gostovanja.  Na preostale dve utakmice viđen je po remi i trijumf Aston Vile.

Utakmicu je pokušao da prognozira i čuveni Majkl Oven, koji je i sam tokom mladosti navijao za Karamele. On kaže da očekuje tvrdu utakmicu, te da misli da će kolo sutra biti otvoreno podelom bodova.
„Aston Vila je u užasnoj seriji, pošto je izgubila na 14 od poslednjih 15 odigranih utakmica. Neće sigurno želeti da dopuste da još jednom sporo započnu utakmicu, kao što je to bio slučaj protiv Bornmuta prethodne sedmice. Tada su ih greške pojedinaca koštale boljeg rezultata. Što se Evertona tiče, nisu me oduševili u uvodna dva kola, ali zanimljivo, još nisu primili gol. Zato mislim da bismo ovde mogli da vidimo podelu bodova“, izjavio je Oven.

Deluje da se ni ovoga puta u startnoj postavi neće naći Mojze Ken, iako se navijači kluba iz „grada Bitlsa“ nadaju njegovom debiju od samog početka utakmice. Čini se da će i Žan-Filip Gbaman ponovo na klupu, pošto se Morgan Šnajderlin vraća nakon suspenzije. Međutim, pojačanje Evertona iz Majnca je impresioniralo na minulom susretu protiv Votforda, pa je Marko Silva sada na slatkim mukama pred put u Birmingem.

Što se Aston Vile tiče, van sastava su Bjarnason, Čester, Grin i Kođija, a napad će i ovoga puta predvoditi Džek Griliš i Vesli Moareš, koji je ovog leta prešao u ekipu iz Birmingema.


ASTON VILA - EVERTON (21.00, SK1)
Stadion: 
"Vila park"
Sudija: Majkl Oliver

ASTON VILA (4-1-4-1): Hiton - Elmohamadi, Engels, Mings, Tejlor - Daglas Luiz - Trezege, Mekgin, Griliš, El Gazi - Moraeš
EVERTON (4-2-3-1): Pikford - Kolman, Kin, Mina, Dinj - Šnajderlin, Gomeš - Rišarlison, Sigurdson, Bernard - Kalvert-Luin


ENGLESKA 1 – 3. KOLO

Petak
21.00: (2,95) Aston Vila (3,35) Everton (2,40)

Subota
13.30: (4,30) Norič (3,60) Čelsi (1,85)
16.00: (2,10) Votford (3,45) Vest Hem (3,50)
16.00: (3,30) Šefild junajted (3,15) Lester (2,30)
16.00: (2,40) Brajton (3,20) Sauthempton (3,10)
16.00: (1,38) Mančester junajted (4,70) Kristal Palas (8,50)
18.30: (1,50) Liverpul (4,40) Arsenal (6,25)

Nedelja
15.00: (12,0) Bornmut (7,25) Mančester siti (1,20)
17.30: (1,25) Totenhem (6,50) Njukasl (10,0)
17.30: (1,90) Vulverhempton (3,40) Barnli (4,30)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock, Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara