Buongiorno Italia: Interovo „prefinjeno stopalo“ želi stopama Samuela i Tijaga Silve, Italija ima zlatnu generaciju

Vreme čitanja: 6min | pet. 27.03.20. | 12:33

Kako će biti rešeno pitanje plata u Juventusu, para koje televizije duguju klubovima i kako bi beting kompanije mogle da spasu situaciju

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Gazeta objavljuje intervju sa Interovom zvezdom u usponu Alesandrom Bastonijem i predstavlja tim budućnosti Italije “under 23”. Korijere upozorava da se sprema veliki sukob između pretplatničkih televizija i klubova Serije A oko plaćanja televizijskih prava dok Tutosport prenosi stav predsednika FS Italije sa skudeto mora da bude dodeljen po svaku cenu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta otvara današnje izdanje sa velikim intervjuom Alesandra Bastonija, zvezde u usponu italijanskog fudbala. Mladi defanzivac je u tekućoj sezoni uspeo da se izbori za status startera u timu Intera na račun iskusnog Godina i nalazi se u grupi igrača na kojima počiva budućnost italijanskog fudbala.

“Ja, Konte, Inter i NBA. Pobedio sam strah i mislim na Evropsko prvenstvo”, naslov je intervjua objavljenog na drugoj i trećoj strani. “Dugujem veliku zahvalnost Konteu na pruženoj šansi. Bojao sam se da nisam na visini Intera ali mi je Konte rekao kad sam došao: nisi ovde slučajno i to ćeš videti uskoro”, ispričao je Bastoni.

Interov defanzivac je jedan od onih koji bi mogao da profitira od odlaganja Evropskog prvenstva. Ovog leta bi teško dobio priliku da igra u dresu Azura ali sledeće godine sve može da se promeni: ”Sanjam da bude deo Azura, to je dres svih nas,  nije moguće ne misliti na Evropsko prvenstvo”.  Bastoni je rekao i da su njegovi idoli Samuel i Tijago Silva ali da bi na večeru išao sa Stefom Karijem, pošto je veliki ljubitelj NBA i navijač lidera Golden Stejt Voriorsa.

Karakter i prefinjeno stopalo: sada je pravi defanzivac”, naslov je komentaa Bepea Bergomija o kvalitetima Bastonija. Po Bergomiju, Alesandro može puno da napreduje ali već sada se može reći da je malo levonogih štopera koji imaju njegov pregled igre i kontrole lopte.

Gazeta danas objavljuje i idealan tim mladih Italijana koji bi trebalo u sledećih deset godina da budu stub Azura.  “Zaniolo, Kin, Kjeza, Tonali: oni su zvezde koje sjaje u top 11 zlatnih dečaka”, naslov je teksta u kome Gazeta postavlja sledeću formaciju igrača rođenih između 1997. i 2000. godine 4-3-3: Donaruma; Giljone, Bastoni, Čistana, Luka Pelegrini; Kastrovili, Tonali, Barela; Zaniolo, Kin, Kjeza.

“Kjelinijev predlog klupskom drugovima za rezanje plata”, izveštava Gazeta da je kapiten Juvea poslao pismo svojim saigračima u kojem je dao tri predloga kako da pomognu klubu u ovom teškom momentu. Prvi predlog predviđa isplatu dohotka za mart a onda suspenziju dok ne počne ponovo da se igra. Druga solucija je da  igrači “oproste” jednu ili dve mesečne plate Juveu u zavisnosti od toga kada će prvenstvo biti nastavljeno. Treća mogućnost je da se odreknu jedne i po  mesečne plate bez obzira kako se stvari budu odvijale. U tekstu se kaže da je Kjelini dao rok igračima Juvea do kraja marta da se izjasne.

„Roma, enigma bekovi. Neizvesna budućnost šestorke”, piše milanski dnevnik da Đalorosi imaju čak petoricu bekova plus Florenci na pozajmici u Valensiji ali da nijedan od njih nije siguran da li će u sledećoj sezoni biti i dalje u Trigoriji. Podsetimo reč je o Kolarovu, Spinacoli, Santonu, Brunu Perešu, Zapakosti. Za kapitena reprezentacije Srbije se kaže da ove godine puni 35 i da je Bolonja vrlo zainteresovana za njega, ali se ne isklučuje i mogućnost da već ovog leta Kolarov fudbalski teren zameni foteljom i kancelarijom u rimskom kvartu Eur (administrativno sedište Rome).

CORRIERE DELLO SPORT

“Između Serije A i Skaja se sprema rovovska borba: Nije pej TV”, najavljuje Korijere veliku pravnu bitku između italijanskih prvoligaša i ogranka Mardokovog medijskog kolosa u Italiji. U podnaslovu se kaže da je suspenzija prvenstva zaustavila isplatu poslednje rate koju Skaj, Dazon i IMG duguju klubovima: reč je o 233 miliona evra. “Pravni tim Skaja pručava mogućnost da ne plati u maju porciju ugovorene sume zbog novonastale situacije i prouzrokovane štete. Na drugoj strani klubovi se spremaju da traže da im bude avansno plaćena prva rata za sledeću sezonu kako bi mogli da prebrode krizu zbog izostanka drugih prihoda”, predstavlja veoma konfliktnu i zapaljivu situaciju Korijere.

“Inzagi motiviše Lacio”, navodi Korijere da trener Nebeskoplavih svaki dan zove deo igrača Lacija telefonom i bodri ih da nastave sa individualnim radom u kući i tako dočekaju što spremniji nastavak sezone. U tekstu se kaže da su Inzagi i njegovi saradnici pripremili deset različitih vrsta treninga koje fudbaleri mogu da primenjuju naizmenično u kući. Inzagi podseća neumorno svoje fudbalere da je skudeto na dohvat ruke i da rad tokom ove prisilne pauze može da bude višestruko koristan kada se vrati normalnost.

“Fonseka gleda napred”, svedoči list da strateg Rome proučava vrlo pažljivo, gledajući video snimke, fudbalere koji bi mogli da budu od koristi rimskom tim u sledećoj sezoni. Soareš iz Porta je, tvrdi Korijere, jedan od veoma interesantnih igrača. Fonseka je takođe stavio do znanja da oseća podršku kluba i u ovim teškim vremenima i da Roma ima sve da u bliskoj budućnosti počne da osvaja trofeje.

“Prst  na čelo za spas fubdala”, kaže u intervju za Korijere Eraldo Peči član tima Torina koji je osvojio poslednji skudeto za tim Granata 1976. godine. Peči je istakao da se boji da ni virus i sve nedaće koje su zadesile fudbal neće ništa promeniti nabolje: “Bojim se da je ova solidarnost iluzija. Čim prođe ova noćna mora, svako će ponovo početi da gleda samo sebe i lični interes”, pesimista je Peči oko budućnosti fudbalskog pokreta.

TUTTOSPORT

“Skudeto po svaku cenu”, prenosi torinski dnevnik kategoričan stav predsednika FS Italije Gabrijelea Gravine da će bez obzira na tok pandemije titula prvaka biti dodeljena. Prvi čovek “Kalča” je stavio do znanje da može da se igra tokom jula bez problema i da je FS Italije uputio zahtev u sedište UEFA da se produže automatski ugovori koji ističu 30. juna za mesec dana, odnosno do 30.jula, kako bi igrači i treneri mogli regularno da završe sezonu. Citira se i stav Gravine da nije logistički izvodljivo igrati šampionat sa 22 kluba, tim pre što je sledećeg leta na programu odloženo Evropsko prvenstvo. Ostaje da se vidi kako će biti hendlovano ispadanje iz Serije A i ulazak iz Serije B u elitno takmičenje.

“Dok Gravina priča o mogućnosti da se prvenstvo završi u julu, predsednik Italijanskog olimpijskog komiteta Malago se slaže da treba omogućiti kompanijama koje se bave klađenjem da se reklamiraju i sponzorišu sportske klubove”, piše Tutosport da  i prvi čovek vidi spas u povratku beting kompanija u italijanski sport, ne samo fudbal.

“Prelazni rok u vreme Kovida-19: Više razmena i kreativnosti za manje para”, naslov je velike analize Tutosporta u kojoj su pitali najznačajnije sportske radnike, od dirktora do menadžera, kako će izgledati sledeća fubdalska pijaca. Sportski direktor Juvea Fabio Paratiči veruje da će doći do ekspanzije tzv. NBA modela, odnosno razmene igrača između klubova. Generalni direktor Intera Bepe Marota je uveren da će doći do generalnog “osiromašenja” i da će posledice biti neizbežne i za fudbal dok se Igli Tare nada da će sve trajati relativno kratko i da će se sve vratiti u regularnost za par meseci. Pojedini funkcioneri, poput Berte iz Atletiko Madrida su predložili da se letnji prelazni rok otkaže i da se odloži otvaranje fudbalske pijace za januar sledeće godine.

Pogba ne košta više 100 miliona”, predstavlja Tutosport,  kao direktnu posledicu krize koju je prouzrokovala pandemija, pade cene igrača Mančester Junajteda. Po pisanju lista Juve bi mogao da vrati svog bivšeg fudbalera ako stavi na tanjir Junajtedu Pjanića ili Dibalu. Po istom principu razmene, Inter bi mogao da dođe do Tolisoa žrtvujući Perišića a Milan bi sa PSŽ-om mogao da napravi dil Paketa za Paredesa.

“Za Atalantu je sezona gotova. Nastavak nema smisla”, suština je poruke koje su uputili navijači Atalante vlasniku kluba Antoniju Perkasiju. Vođa navijača Boginje Klaudio Galimberti zvani Boća je potpisao pismo u kome se traži od Atalante da napravi iskorak  i bude primer za sve da su životi ljudi, u ovom slučaju građana Bergama i okoline, važniji od Atalante i njenih ambicija.  Podršku navijačima Atalante je dao i bivši selektora Azura Čezare Prandeli koji je izjavio: “Izgubio sam previše prijatelja da bih mogao da pričam o fudbalu”.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara