Fabijan Ruis i Usman Dembele (©AFP)
Fabijan Ruis i Usman Dembele (©AFP)

Od Ruisove levice nema spasa: Enrike našao žicu Dembeleu, PSŽ na 4/4

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.09.24. | 22:54

Brest dugo odolevao, ali nije uspeo da izbegne i treći poraz od starta sezone...

Više od sat vremena mučenja, a onda šah-mat za nešto više od jednog minuta. Pari Sen Žermen uspešno je nastavio misiju odbrane trona pošto je posle preokreta savladao Brest (3:1) ostavši na savršenom učinku koji ga posle četiri kola čuva na vrhu tabele Lige 1.

Više od samih pobeda navijače Pari Sen Žermena, ali i njenog trenera Luis Enrikea trebalo bi da raduju partije Usmana Dembelea u novoj sezoni. Španski stručnjak je, čini se, pronašao žicu brzonogom krilu koje igra u sjajnoj formi u uvodnih mesec dana. Na šest utakmica, što za klub što za reprezentaciju već ima četiri gola i četiri asistencije, a sa večerašnja dva pogotka izrastao je u junaka pobede francuskog šampiona.

Izabrane vesti

Ipak, teško bi preokret Parižana bio moguć da nije bilo Fabijana Ruisa i njegove ubitačne levice. U Brestu kao da su zaboravili kakvim udarcem raspolaže prvak Evrope sa Španijom pa su mu u 73. minutu ostavili prostora na kapici šesnaesterca. Bivši vezista Napolija to ne prašta...

Iako se dugo mučio, pariski klub sasvim zasluženo je stigao do nova tri boda. Od samog početka domaćin je imao inicijativu, stvarao šanse, ali se zbog Enrikeove odluke da krene bez klasičnog napadača mučio pred protivničkim golom. I kada bi pripretio, a to nije bilo retko, golman gostiju Marko Bizo bio bi nepremostiva prepreka. Najprijatnije iznenađenje francuskog šampionata iz prošle sezone nije bilo toliko hrabro u januaru ove godine protiv istog rivala na istom mestu (2:2 na Parku prinčeva), ali je izašlo sa jasnom idejom, da strpljivo čeka pravu šansu iz koje bi naudio rivalu. I da ne bi neopreznog Nuna Mendeša pitanje je da li bi je dočekao. Ovako, levi bek Parižana nepotrebno je sa leđa povukao Ludovika Ažorka pred svojim golom na isteku pola sata igre, a Romen del Kastiljo realizovao jedanaesterac i po prvi put doveo Enrikeovu četu u situaciju da juri rezultat.

Reklo bi se da su položili sa najvišom ocenom. Podlogu za preokret što će uslediti u nastavku postavio je Dembele u idealnom trenutku, pred sam odlazak na odmor. Marko Asensio je zavrnuo snažno na dalju stativu, a tamo bivši fudbaler Barselone na njemu nesvakidašnji način, glavom, savladao do tada sjajnog Bizoa. Čuvar mreže gostiju i u nastavku je bio vrlo dobar, uostalom kao i ostatak njegove odbrane. Međutim, kod Ruisovog udarca nije mogao ništa. Često ne mogu ni mnogo bolji od njega.

Devedesetak sekundi posle drugog stigao je i treći pogodak Pari Sen Žermena, a ekipu koja će ovog četvrtka protiv Šturma pred svojim navijačima po prvi put zaigrati u Ligi šampiona dokrajčio je Dembele novim pogotkom. Ovog puta posle odbitka, praktično na prazan gol.

FRANCUSKA 1 – 4. KOLO

Petak

Sent Etjen - Lil 1:0 (1:0)

/Kafar 6/

Subota

Marselj - Nica 2:0 (1:0)

/Mope 40, Enrike 53/

Okser - Monako 0:3 (0:2)

/Kerer 8, Vanderson 25, Zakarija 89/

PSŽ - Brest 3:1 (1:1)

/Dembele 42, 74, Ruis 73 – Del Kastiljo 29/

Nedelja

15.00: (1,65) Ren (3,80) Monpelje (5,40)

17.00: (1,70) Strazbur (3,60) Anže (5,30)

17.00: (2,40) Nant (3,45) Rems (3,15)

17.00: (1,90) Tuluz (3,60) Avr (4,50)

20.45: (1,90) Lans (3,70) Lion (4,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BrestPari Sen ŽermenLiga 1Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara