Andre Širle (©AFP)
Andre Širle (©AFP)

Od pukovnika do pokojnika: I 2.000.000 je previše za Širlea, svetski prvak ode za džabe

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.07.20. | 13:12

Da su ga tog 13. jula 2014. kada je postao svetski prvak pitali gde vidiš sebe za pet, šest godina, teško da bi rekao “kao nezaposlenog”

Nedelju dana nakon informacije da Borusija iz Dortmunda želi da se ratosilja Andrea Širlea godinu dana pre isteka ugovora za svega 2.000.000 evra, kako bi se oslobodila tereta njegovih godišnjih primanja od 7.000.000 evropskih novčanica, mini-saga sa svetskim šampionom iz 2014. godine i klubom sa Vestfalena dobila je konačni epilog. Interesenata za plaćanje minimalnog obeštećenja i usluge nemačkog krila nije bilo, a ugovor je raskinut na zadovoljstvo obe strane.

Izabrane vesti

“Kada pogledam unazad, bio je ovo period uspona i padova, ali takođe i sticanja iskustva kako na sportskom, tako i na privatnom planu. Zahvalan sam trenerima, a klubu i navijačima koji su zaista posebni želim sve najbolje u budućnosti”, poručio je Širle.

Za one koji se sećaju partija reprezentativca Nemačke sa Mundijala 2014. godine i golova u polufinalu kada je selekcija Brazila ponižena sa 7:1, a Širle bio dvostruki strelac, ovakav sunovrat nekadašnjeg fudbalera Volfzburga i Čelzija predstavlja šok, ali na drugoj strani medalje čuče brojke koje racionalizuju čitavu priču. Ako se prisetimo da je Širle čitavu sezonu 2018/19 proveo na pozajmici u Fulamu, odnosno da je poslednju utakmicu za osmostrukog šampiona Nemačke odigrao još u maju 2018. godine, onda postaje jasno zašto je razlaz bio neminovan i to na ovakakv način, pre planiranog roka.

Neslavan završetak karijere u žuto-crnom dresu za momka koji je svojevremeno, 2016. godine dolaskom iz Volfzburga na Signal Iduna Park za 30.000.000 evra postao rekorder na listi najskupljih pojačanja Borusije, sve dok ga prošle godine nije prestigao Mats Humels koji je plaćen svega pola miliona više.

Širle u ovom trenutku ima 29 godina, dakle barem još nekoliko sezona pred sobom, pa će biti interesantno videti da li postoji snage, želje i entuzijazma za dizanje iz pepela i novi početak?



tagovi

Andre Širle

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara