Od kapitena do legende: Hose Gaja na Mestalji do 2027.

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.10.22. | 10:37

Valensija čuva kapitena

Otišli su Gonsalo Gedeš i Karlos Soler, ostao je Hose Gaja. Nije smela Valensija da dozvoli da izgubi još jednog bitnog člana startnih 11, posle prodaje Portugalca Vulverhemptonu i još jednog ofanzivca Pari Sen Žermenu, uradila je sve da zadrži levog beka i tome je i uspela, jer se tokom srede pohvalila kako je produžila ugovor sa reprezentativcem Španije.

Gaja će na Mestalji ostati do 2027. i tako praktično celu karijeru vezati za Slepe miševe. Prošao je njihove mlađe kategorije, još 2014. prekomandovan je u prvi tim, osvojio Kup kralja 2019. godine – umalo da taj uspeh ponovi pre nekoliko meseci, ali je u Sevilji Valensija poražena od Betisa – odigrao 298 utakmica i uskoro će se probiti na listi petorice fudbalera sa najviše mečeva za klub, s obziorm da bivši golman Santjago Kanjizares ima 305.

Izabrane vesti

Gaja je obnovu saradnje dobio po izričitoj želji trenera Đenara Gatuza. Tokom minule pauze zbog obaveza reprezentacije Italijan je otputovao u Singapur, tražio od vlasnik Valensije Petera Lima novi ugovor za levog beka, a ovaj koliko god bio tvrd pregovara poslušao stav sturke i taj plan o zadržavanju jednog od bitnijih fudbalera u ekipi je realizovan.

Koliko ga Rino ceni potvrđuje i izjavom posle gostovanja na Pishuanu, iako je baš Gaja u nadoknadi promašio penal kojim je Valensiji mogao da donese pobedu.

„I Maradona je mašio penale. Nisu pogađali i još neki od najboljih fudbalera na svetu, tako da je sve u redu što se tiče Gaje“, kaže Gatuzo.

Prethodni ugovor defanzivca je isticao u junu 2023. Ovako će ostati do 2027, pa je razumljivo što je Valensija konstatvala da je Hose Gaja prešao put od kapitena do legende.



tagovi

ValensijaHose Gaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara