Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od gotovog veresija: Boka na penal ruletu eliminisala Internasional

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.12.20. | 03:45

Klub iz Buenos Ajresa u četvrtfinalu Kopa Libertadores posle penal drame

Zadovoljni minimalnom pobedom (1:0) u prvom susretu odigranom u Brazilu, fudbaleri Boke Juniors od gotovog su napravili veresiju i dozvolili Internasionalu da autogolom Fabre stigne do penal ruleta, na kojem je ipak bolji i srećniji bio argentinski klub koji se tako, posle velike drame, plasirao u četvrtfinale.

U potpunosti je domaćin prepustio reč rivalu i fokusirao se na defanzivu. Takav odnos izabranika Migela Rusoa ostavio je prostor Internasionalu da se rastrči po Bombonjeri, posebno po levom boku na kojem su ofanzivci brazilskog kluba zadavali prilične glavobolje desnom beku Bufariniju.

Izabrane vesti

Klubu iz Buenos Ajresa prvi je zapretio Tijago Galjardo, brazilski ofanzivac koji je posle dodavanja Patrika uputio udarac preko prečke. Novu priliku Internasional je imao zahvaljujući Markosu Giljermeu koji je posle akcije po levom boku pogodio prečku. Niz pretnji nastavio je Galjardo osam minuta kasnije. Centaršut sa boka pokušao je da glavom pretoči u pogodak, ali je Andrada bio na visini zadatka.

Iako kazna za defanzivni pristup Boke nije stigla tokom prvog poluvremena, identičan pristup domaćinu se obio o glavu u 48. minutu. Bufarini je loše reagovao, što je iskoristio Patrik, poveo napad Internasionala i uposlio Moizesa koji je sa levog krila uputio oštar centaršut u peterac domaćina gde je Fabra matirao svog golmana.

Gol kojim je brazilski tim neutralisao zaostatak iz prvog meča uticao je na oba tima da se dodatno fokusiraju na defanzivu i trasiraju put ka penal ruletu.

Migel Anhel Ruso izmenama je potvrdio da nema nameru da preuzme rizik i krene u ofanzivu. Šansu je pružio Jari i Obandu umesto Bufarinija i Vilje, dok je ofanzivce Soldana i Zaratea ostavio na klupi. Sličnu filozofiju imali su gosti koji, iako su otvorili rivala, nisu imali dovoljno samopouzdanja da nastave sa ofanzivom.

Defanzivni pristup uticao je da do poslednjeg sudijskog zvižduka golmani ne budu na prevelikim iskušenjima, a jedini koji je pokazao borbenost i želju da promeni rezultat bio je Karlos Tevez koji nije imao podršku saigrača neophodnu da, posle gola u Porto Alegreu, i u revanšu zatrese mrežu Internasionala.

Poslednju šansu pred penal rulet imali su gosti, ali je u 84. minutu Viktor Kuesta gađao preko gola.

Nekoliko trenutaka pre nego što je završen regularni deo utakmice, šestostruki šampion Južne Amerike ostao je bez Obanda koji je zbog starta otvorenim đomnom zaradio direktan crveni karton.

Usledila je penal serija koju je otvorio Tevez, Lomba je pročitao udarac Argentinca, ali je lopta uprkos intervenciji golmana završila u mreži. Rodinei je odgovorio istom merom, posle čega je golman gostiju odbranio udarac Kardone. Potom, prvi put u dvomeču, Internasional je stigao do prednosti golom Edenilsona.

Salvio je očuvao nadu Boke, a promašaj Rodriga vratio je neizvesnost. Nakon toga, Fabra se golom u četvrtoj seriji iskupio za autogol, posle kojeg je Juri Alberto održao korak gostiju.

Peti penal za Boku izveo je zamenik kapitena Izkierdos koji je od prečku poslao loptu u mrežu te je sav pritisak tako je prebačen na Leandra Fernandesa koji je pred sam kraj produžetka ušao u igru upravo da bi izveo jedanaesterac što je rutinski i uradio.

U šestoj seriji Hara je bio siguran, a kartu argentinskom klubu za narednu fazu promašajem je poklonio Peglov.

Boka je tako prošla u četvrtfinale južnoameričke Lige šampiona gde je očekuje Rasing.

Promašaj Peglova koji je Boki doneo plasman u narednu rundu, Foto: ReutersPromašaj Peglova koji je Boki doneo plasman u narednu rundu, Foto: Reuters

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI )

Sreda

Libertad - Palmeiras 1:1 (0:1)

/Espinoza 62 - Gomez 39/

Četvrtak

Gremio - Santos 1:1 (0:1)

/Souza 90+12 - Žorži 36/

Petak

01:30: (1,35) River Plejt (4,90) Nasional (9,50)

*** Kvote su podložne promenama

OSMINA FINALE, REVANŠ MEČ

Četvrtak

Boka Juniors - Internasional 0:1 (0:0) penalima 5:4

/Fabre 48ag/


tagovi

Kopa LibertadoresBoka juniorsInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara